Asii: Danmark og Grønland gør ikke nok for den grønne dagsorden

Den grønlandske og danske regering bør prioritere den grønne dagsorden højere. Sådan lyder opfordringen fra borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup, i et debatindlæg i det danske dagblad Politiken torsdag.
Asii Chemnitz Narup
Asii Chemnitz Narup Foto © : Jonas Fievé/KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
05. august 2016 09:25

Asii Chemnitz Narup kritiserer både den danske såvel som den grønlandske regering for at være visionsløse med hensyn til den grønne opstilling.

- Danmark er et af verdens rigeste samfund. Også selv om finanskrisen stadig trækker spor. Så det er tankevækkende, set på afstand, hvor visionsløst den danske regering går til den grønne dagsorden, skriver borgmesteren blandt andet.

Hun mener, at Grønland og Danmark begge vil nyde godt af, hvis der skrues op for ambitionerne på det grønne område.

Læs også PAN AM Asii glæder sig til Pan Am i Nuuk

Ifølge borgmesteren gør kommunerne i både Grønland og Danmark meget for miljøet. Hun nævner blandt andet Nuuks hovedstadsstrategi, hvor der gives gode vilkår for elbiler, og gadebelysning udskiftes til LED-teknologi. Hun savner dog opbakning og visioner fra politikerne på nationalt niveau.

- Den grønne dagsorden rummer mange potentialer: genbrug, genanvendelse, reduceret ressourceforbrug, omlægning af energityper osv. Små bække, der kan løbe sammen og udgøre forbedringer, nyskabelser, besparelser - og gevinst både for mennesker og natur, skriver Asii Chemnitz Narup.