Arven fra Qaasuitsup Kommunia er næsten væk

Arven efter den tidligere Qaasuitsup Kommunia er forduftet. På ti måneder er 111 millioner kroner blevet til 1,7 millioner kroner.
Foto © : KNR
27. september 2018 11:47

Arven efter Qaasuitsup Kommunia til de nye kommuner i nordvest bliver ganske lille. 1,7 millioner kroner lå der tilbage i kassen, da alt og alle var betalt. Det fremgår af dagsordenen til næste møde i kommunalbestyrelsen i Avannaata Kommunia.

Ved udgangen af 2017 meldte daværende borgmester Ole Dorph ellers ud, at Avannaata Kommunia og Kommune Qeqertalik skulle dele 111 millioner kroner fra den daværende kommunes kassebeholdning. Men da regningerne var betalt, var der altså 109 millioner kroner mindre.

En del af forklaringen er, at årets resultat for 2017 hos den gamle kommune blev væsentligt værre, end det var forventet ved årsskiftet.

Der var nemlig et underskud på 47,5 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Millionarv til nye kommuner forsvundet i budget-kaos

Det er 35 millioner kroner værre, end hvad der var forventet efter en revidering af budgettet.

De væsentligste overskridelser af budgettet er sket i administrationen med 12,9 millioner kroner, på socialområdet med 20,8 millioner kroner, og på anlægsområdet med 9,6 millioner kroner.

Embedsmændene forklarer, at der har været mange udgifter og indtægter, der vedrører regnskabsår 2017, der først er betalt og modtaget efter årsskiftet.