Arktiske toner på turné

Den grønlandske sangerinde Nive Nielsen er i selskab med tre andre arktiske sangerinder. De kalder sig 'A Circumpolar Soundscape' og giver koncerter i tre grønlandske byer. Se video.
Skrevet af Noah Mølgaard
28. august 2012 10:29

Der var en vellykket koncert i Det grønlandske hus i København den 23. august. Nu rejser de fire arktiske piger og deres band til Aasiat, Sisimiut og Nuuk for at give koncerter.

Peter Olsen fra Nipiaa Rock Festival var med i Whitehorse under Arctic Winter Games, hvor 'A Circumpolar Soundscape' gav en vellykket koncert. Peter Olsen var heller ikke tvivl efter koncerten. De dygtige sangerinder SKAL inviteres til Grønland.

Nu er det lykkedes at samle 'A Circumpolar Soundscape' igen. De består af Leela Gilday, Sylvia Cloutier, Diyet og Nive Nielsen bliver akkompagneret af Jan De Vroede, Alain Auger, Seraphine Stragier, Tomas Desmet og Adriaan Jespers.

Første stop bliver Aasiaat torsdag den 30. august og rejser videre til Sisimiut. De spiller i Godthåbhallen den 1. september.

De fire piger mødte hinanden under workshops.

- Det blev hurtig klart, at de fire talentfulde sangerinder havde meget til fælles – ikke bare i musikken, men også i deres kultur, meddeler Arnajaraq Støvlbæk fra kulturhuset Taseralik i Sisimiut.

De bor langt fra hinanden, men har så meget tilfælles at de giver koncerter sammen i forskellige sammenhæng.

De starter deres grønlandske koncerter torsdag aften i Aasiaat. Kulturhuset Taseralik bliver rammen om koncerten fredag aften klokken 19.30, hvor de arktiske piger giver deres bud på fællesskab.

- Dette fællesskab udtrykkes i den musik, som de har skabt sammen og deres personlige udtryksformer komplimenterer hinanden på den mest fantastiske måde.Dette fællesskab udtrykkes i den musik, som de har skabt sammen og deres personlige udtryksformer komplimenterer hinanden på den mest fantastiske måde, siger Arnajaraq Støvlbæk.