Aqqaluaq forventer store udgifter

Det bliver rigtigt dyrt at ændre servicekontrakterne, men den nye naalakkersuisoq for finanser holder kassen åben.
Foto © : Nils Baum, Bureau for Inatsisartut
31. oktober 2016 05:45

Der skal bruges penge mange penge på at forbedre servicekontrakterne. Det siger landets nye naalakkersuisoq for finanser Aqqaluaq B. Egede.

Og det kan altså blive dyrt.

- Hvis det skal ordnes, så skal der sandsynligvis bruges mange penge, siger Aqqaluaq B. Egede.

Knud får skylden

IA'eren beskylder samtidigt den forrige naalakkersuisoq for at være skyld i, at servicekontrakterne ikke er tilfredsstillende

- Naalakkersuisut har nemlig fået servicekontrakterne til at falde sammen, og derfor regner jeg med, at der kommer store ekstraudgifter, siger Egede.

Læs også Stram økonomi men mindre overskud

Det var Knud Kristiansen, der som naalakkersuisoq for infrastruktur stod for at lave servicekontrakten. Aqqaluaq B. Egede deltog dog som næstformand i finansudvalget, men undlod under udvalgsbehandlingen at kritisere de afsatte midler til servicekontrakterne.

Aqqaluaq godkendte selv planen

Udvalget modtog Naalakkersuisuts oplæg om den økonomiske ramme. De havde en længere korrespondance, hvor Kristiansen gjorde det klart, at de afsatte midler kunne betyde serviceforringelser.

Finansudvalget gav derefter Knud Kristiansen mandat til at gå videre med arbejdet indenfor den aftalte økonomiske ramme.

Læs også IA kvitterede for forringelser

Læs også KNR svarer på IAs kritik

Det endelig resultat var dog langt fra tilfredsstillende for Aqqaluaq B. Egede, der ønsker flere penge til området.

Klar til at skærer i finansloven

Nu har han så overtaget landets husholdningsbudget, og er derfor selv ansvarlig for at finde pengene. Og det får enten konsekvenser for andre poster, eller på det overskud finansloven for næste år har lagt op til.

- Finanslovsforslaget kommer til at ændre sig. Der kommer forslag til, hvordan servicekontrakterne kan ordnes. Og der vil være penge involveret, siger Aqqaluaq B. Egede og slår fast, at ændringer i finansloven kommer til at ske med udgangspunkt i koalitionsaftalen.