Air Greenland har også fået lov til at tilbageholde pensionsindbetalingerne, ligesom der fortsat bliver kigget på en udskydelse af betalingen af A-skat. Arkivfoto

Ansatte i Air Greenland får udskudt en stor del af deres løn

Air Greenland har lavet en aftale med de ansatte om at tilbageholde op mod 50 procent af lønnen i en periode.

De ansatte hos Air Greenland er gået med til for en periode at få tilbageholdt en stor del af deres løn, som følge af coronasituationen.

Det skriver branchemediet check-in.dk.

Aftalen er, at de 540 ansatte midlertidigt får holdt op mod 50 procent af lønnen tilbage. Hvor længe aftalen varer ved, afhænger af, hvor længe coronakrisen bliver ved med at ramme flyselskabets efterspørgsel.

- Der er forhandlet en aftale med de faglige organisationer, hvor bestyrelse, ledelse og de højtlønnede medarbejdere får tilbageholdt 50 procent af deres løn.

- Samtidig er der en trappemodel fra 50 procent og ned til nul, hvor de bredeste skuldre kommer til at bære mest. Det vil skaffe os en del likviditet, siger Jacob Nitter Sørensen, der er administrerende direktør i Air Greenland, til check-in.dk.

Air Greenland har også fået lov til at tilbageholde pensionsindbetalingerne, ligesom der fortsat bliver kigget på en udskydelse af betalingen af A-skat.

LÆS OGSÅ Coronakrisen er alvorlig for Air Greenland

I alt vurderer flyselskabets ledelse, at lønudgifterne kan reduceres med i gennemsnit 30 procent. Det tal kan blive mere end fordoblet med både en tilbageholdelse af pensionsindbetalinger og A-skat oveni.

- Med den løsning har vi reddet rigtig meget likviditet, selv om 50 procent løntilbageholdenhed vil gøre rigtig ondt på mange.

- Der har været en enorm opbakning, hvilket har været fantastisk at opleve, siger Jacob Nitter Sørensen.

Torsdag er der gået en uge siden, at der blev indført en 14 dages nedlukning af de kommercielle ruteflyvninger til, fra og i Grønland.

Det er sket for at mindske risikoen for spredning af coronavirusset.

På grund af situationen er Air Greenland lige nu gået i nødberedskab, hvor selskabets fly er stillet til rådighed for myndighederne.

Flyene hjælper primært med at transportere udstyr til coronatest, medicin og kritisk personale i Grønland og frem og tilbage til Danmark.

Kommentarer

Forebyg smitte mod coronavirus

Corona-status i Grønland

  Antal testede 7448
  Antal smittede 14
  Antal raskmeldte 14
  Antal indlagte 0
  Antal i respirator 0
  Antal døde 0
Kilde: nun.gl
  Opdateret
  18. september 2020 kl. 10:45