Ane Sofie Hammeken er død

Tidligere borgmester i Illoqqortoormiut og tidligere medlem af landstinget for Siumut Ane Sofie Hammeken er afgået ved døden.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. december 2012 09:01

Ane Sofie Hammeken er butiksuddannet, og har været medlem af kommunalbestyrelsen i Illoqqortoormiut , hvor hun også var borgmester i perioden 1993-97.

Hun blev også valgt ind i landstinget, hvor hun var medlem fra 1989-95.

Ane Sofie Hammeken er oprindeligt født i Ilulissat og har boet i Illoqqortoormiut sammen med sin afdøde mand Åge Hammeken i mange år. Hun flyttede tilbage til Ilulissat i nogle, hvor hun også arbejdede som organist i kirken. Hun har også arbejdet som organist i Illoqqortoormiut.

Hun flyttede tilbage til Illoqqortoormiut, hvor hun sov stille ind i går aftes.

En af hendes mærkesager i sit politiske liv var arbejdet i menigheden.

- Siumut skylder Ane Sofie for hendes indsats. Under den sidste Inatsisartut samling fremførte Ane Sofie Hammeken sine bestræbelser, for at løse præstemangelen i Ittoqqortoormiit, over for os. Ane Sofie har med en stor vilje og energi, indtil det sidste, arbejdet ihærdigt for sine medborgere i Ittoqqortoormiit.

- Vi sender vore medfølelser for Ane Sofie Hammekens nære pårørende samt borgere i Ittoqqortoormiit, skriver Siumuts formand Aleqa Hammond i sine mindeord om Ane Sofie Hammeken.