Ane Hansen opfordrer til at slå koldt vand i blodet

Hvis fiskerne fortsætter med at indberette stigende antal laks, vil Naalakkersuisut overveje at imødekomme et stigende krav om igen at åbne op for det kommercielle laksefiskeri herhjemme.
06. juni 2011 04:43

Sådan lyder det nu fra naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Ane Hansen, der ved den Nordatlantiske Lakseorganisation NASCOs årmøde i Ilulissat dog var noget mere afventende end formanden for fisker- og fangerorganisationen KNAPK.

Mens Leif Fontaine krævede en laksekvote til kommercielt fiskeri tildelt allerede fra i år, opfordrede Ane Hansen til at slå koldt vand i blodet.

- Vore fiskere har især i de seneste 3 til 4 år meldt om, at der er kommet flere og flere laks i vore farvande. Disse observationer har helt naturligt ført til, at vore fiskere nu stiller krav om, at vi skal genåbne for det kommercielle fiskeri. Og såfremt fiskerne i de kommende år fortsat indberetter om et stigende antal laks, så vil vi overveje at åbne op for et kommercielt fiskeri for det grønlandske hjemmemarked. Hvis det bliver aktuelt med en genåbning, vil dette naturligvis blive gennemført på en biologisk forsvarlig måde, understregede Ane Hansen.

Grønland har de seneste tre år deltaget i et udvidet forskningsprogram, som er støttet af USA, Canada, og EU.

Både i Norge, Skotland, Irland, Island og Canada bliver der fortsat på kommerciel basis fisket laks. Her i landet har der været fuld stop for laksefiskeriet siden 2002.