VIDEO Ambassadører i Inatsisartut sætter fokus på børn

MIO sætter ekstra fokus på børn og unges levevilkår ved at bede hvert af de fem partier, som er repræsenteret i Inatsisartut, om at udpege en børneambassadør.
10. november 2015 15:52

Jeg vil gå i front for, at børn og unges rettigheder tilgodeses i det politiske arbejde”, står der blandt andet på den fælles hensigtserklæring de nye børneambassadører har underskrevet.

Demokraterne har valgt Tillie Martinussen som deres børneambassadør, Mimi Karlsen er valgt for Inuit Ataqatigiit, Anthon Frederiksen for Partii Naleraq og Vivian Motzfeldt er Siumuts børneambassadør, mens Atassut endnu ikke har sat navn på.

Læs også Børnetalsmand skyder kritik ned

De udvalgte ser frem til at sætte ekstra fokus på dem, der udgør landets fremtid.

- Jeg ser frem til opgaven for at opnå, at de behandles med respekt, siger Mimi Karlsen til KNR.

- Mulighederne er meget forskellige, om man vokser op i Nordgrønland, Sydgrønland, Østgrønland, i en bygd eller hos en fåreholder, fastslår Vivian Motzfeldt.

Læs også Foreninger genkender Børnetalsmandens kritik

Politikerne har børnene med på arbejde
Børnetalsmand Aviâja Egede Lynge ser frem til at se børneambassadørerne tale børnenes sag i Inatsisartut.

- Politikerne får mere viden om og er mere opmærksomme på børnenes rettigheder i deres daglige virke. Det er formålet med tiltaget. Og vi er glade for, at politikerne har villet deltage.

- Politikerne er beslutningstagerne, og de har indflydelse på hele samfundet. Så ved at have politiske ambassadører husker de børnene i deres arbejde, siger Aviâja Egede Lynge.

De nyudnævnte børneambassadører, som er valgt indtil udgangen af 2017, har fået særlig indsigt i FN’s Konvention om Barnets Rettigheder hos børnerettighedsinstitutionen MIO.

Læs også VIDEO Meeqqat Ikiortigit: Tusind tak Grønland