Alternativ-forslag får hård medfart

Et forslag om at indføre en roterende nordatlantisk ministerpost i Rigsfællesskabet bliver haglet ned af Færøernes udenrigsminister, Poul Michelsen.
Thorshavn Foto © : Erik Cleves Kristensen/Flickr
03. september 2018 11:02

Det skriver Altinget Arktis.

Det er partiet Alternativet, der foreslår, at der under Udenrigsministeriet i Danmark bliver oprettet en ministerpost for Nordatlanten.

Posten skal på skift besættes af en politiker fra Danmark, Grønland og Færøerne for at sikre, at Grønland og Færøerne reel inddragelse i rigsfællesskabsdebatten, oplyser Alternativet.

LÆS OGSÅ Ministerpost skal gå på skift i Rigsfællesskabet

Men forslaget får alt andet end opbakning fra Færøernes udenrigs- og handelsminister, Poul Michelsen, der kalder forslaget ’latterligt’.

- Det er noget værre pjat. Vi er kommet ud af kolonitiden. Vi har i princippet ikke noget at bruge sådan en minister til. Det, vi har brug for, er respekt mellem to lande, siger han.

Også grønlandsordfører hos SF, Karsten Hønge, kritiserer forslaget.

- Jeg opfatter det som en provokation mod den færøske og den grønlandske regering. De er på vej mod selvstændighed, og nu skal de så infiltreres og integreres i en dansk regering. Det er simpelthen langt ude, siger han til Altinget Arktis.