Aleqa: Kuupik bør acceptere hård tone

Formanden for Naalakkersuisut må være mand nok til at kunne klare en hård tone. Sådan lyder det fra formanden for Siumut Aleqa Hammond efter, at Kuupik Kleist har efterlyst en mere sober fiskeridebat.
Aleqa Hammond
Skrevet af Mads Ullerup
03. januar 2012 11:52

Kritikken fra Siumut formanden kommer efter at Kuupik Kleist sagde følgende i et interview efter sin nytårstale.

- Der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at de sidste par års debat om omstrukturering af fiskeriet har været en meget barsk omgang. Og den debat der har udfoldet sig omkring fiskeriets fremtid har haft en karakter, som jeg ikke tror man har hørt før i grønlandsk politik, sagde Kuupik Kleist.

Aleqa Hammond mener, at Kuupik Kleist skal acceptere den hårde tone og i stedet tage det som en opgave og forsøge at irettesætte fiskerne fordi han ikke bryder sig om tonen.

- Jeg mener ikke, det er statsmandsværdigt at komme med disse formynderiske bemærkninger overfor et folk, der lever af fiskeri og som har været meget fremme i årets løb netop for at sikre, at deres stemme og ønsker bliver hørt af Naalakkersuisut, skriver formanden for Siumut.

Kattusseqatigiit partiiat
Medlem af Inatsisartut Knud Fleischer forsvarer ligesom Aleqa Hammond den hårde tone i fiskeridebatten.

Knud Fleisher langer i den forbindelse ud efter Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Ane Hansen.

- Hvis alle skal have mulighed for forstå den heftige debat om fiskeriet, er det nødvendigt, at medlem af Naalakkersuisut for fiskeri realiserer sine løfter, siger Knud Fleischer.

Den heftige debat, der blandt andet har ført til misforståelser, kunne blive ført videre på baggrund af faktiske forhold, hvis Naalakkersuisut-medlemmet rejste rundt til de forskellige steder for at forklare sig. Derved kan man opnå fælles fodslag, skriver Knud Fleischer.