Aleqa Hammond og Lars Løkke Rasmussen efter mødet på ChristiansborgFoto: Siumut

Aleqa Hammond støtter delvist blå blok

Siumut er klar til at støtte blå blok i spørgsmål, der gavner Grønland og Rigsfællesskabet som helhed. Det siger Siumuts folketingsmedlem, Aleqa Hammond, efter et møde med kongelig undersøger Lars Løkke Rasmussen.

I en pressemeddelelse betegner Aleqa Hammond mødet med Venstres formand som "konstruktivt".

Hun mener, at det var tydeligt, at Lars Løkke har haft Rigsfællesskabet højt på listen over områder, som den nye regering skal arbejde med.

- Hvis de intentioner bliver fremlagt i forbindelse med arbejdet i Folketinget i de kommende år, vil vi naturligvis støtte dem der, hvor vi ser de er til gavn for Grønland og for riget som helhed. Også selv om vi ikke er en del af blå blok, udtaler Aleqa Hammond efter mødet.

Læs også Blå bloks sejr ærgrer Kielsen

Aleqa Hammond fremlagde sit partis ønskeseddel til den kommende regering. Hvis det står til Siumut, skal regeringen i gang med at undersøge den såkaldte Free Association-model for at udvikle Rigsfællesskabet. Det er en model, som Aleqa Hammonds forgænger Lars-Emil Johansen har været en varm fortaler for.

Udover Free Association drøftede Siumuts folketingsmedlem danske investeringer i grønlandske råstoffer, infrastruktur og erhvervslivet i Grønland samt støtte til udsatte grønlændere i Danmark.

Kommentarer