Aleqa Hammond inviterer til borgermøder i Danmark

Folketingsmedlem for Siumut, Aleqa Hammond, afholder i denne måned to borgermøder for at komme i dialog med grønlandske borgere i Danmark, skriver Siumut i en pressemeddelelse.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
11. januar 2016 04:58

REDIGERET: Borgermøderne finder sted i Odense og Esbjerg, og formålet er at komme i direkte dialog med de grønlandske borgere i Danmark og oplyse om det politiske arbejde i Folketinget.

Inititativet til borgermøderne kommer, efter man i Folketingets Grønlandsudvalg er blevet enige om en høring i Folketinget, der skal sætte fokus på forholdende blandt grønlændere bosat i Danmark. 

Det sker på baggrund af rapporten fra SFI ”Grønlændere i Danmark” og rapporten fra Institut for Menneskerettigheder ”Ligebehandling af grønlændere i Danmark”.

- Der er et åbenlyst behov for at sikre en bedre inklusion af vores landsmænd. Møderne skal blandt andet ses som et bidrag til den kommende høring om emnet, siger Aleqa Hammond i pressemeddelelsen.

Borgermøderne finder sted torsdag 14. januar kl. 16.00 i Det Grønlandske Hus i Odense og fredag 15. januar kl 13.30 i Vindrosen i Esbjerg.

Grønlands anden folketingsmedlem, Aaja Chemnitz Larsen, fra Inuit Ataqatigiit har tidligere holdt borgermøder i bl. a. Esbjerg og Odense og deltager ikke i denne omgang borgermøder.