Aleqa Hammond inviterer til borgermøder i Danmark

Folketingsmedlem for Siumut, Aleqa Hammond, afholder i denne måned to borgermøder for at komme i dialog med grønlandske borgere i Danmark, skriver Siumut i en pressemeddelelse.

REDIGERET: Borgermøderne finder sted i Odense og Esbjerg, og formålet er at komme i direkte dialog med de grønlandske borgere i Danmark og oplyse om det politiske arbejde i Folketinget.

Inititativet til borgermøderne kommer, efter man i Folketingets Grønlandsudvalg er blevet enige om en høring i Folketinget, der skal sætte fokus på forholdende blandt grønlændere bosat i Danmark. 

Det sker på baggrund af rapporten fra SFI ”Grønlændere i Danmark” og rapporten fra Institut for Menneskerettigheder ”Ligebehandling af grønlændere i Danmark”.

- Der er et åbenlyst behov for at sikre en bedre inklusion af vores landsmænd. Møderne skal blandt andet ses som et bidrag til den kommende høring om emnet, siger Aleqa Hammond i pressemeddelelsen.

Borgermøderne finder sted torsdag 14. januar kl. 16.00 i Det Grønlandske Hus i Odense og fredag 15. januar kl 13.30 i Vindrosen i Esbjerg.

Grønlands anden folketingsmedlem, Aaja Chemnitz Larsen, fra Inuit Ataqatigiit har tidligere holdt borgermøder i bl. a. Esbjerg og Odense og deltager ikke i denne omgang borgermøder.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt