Aleqa: De andre partier er udemokratiske

Siumut har som det eneste parti allerede offentliggjort sin kandidatliste. Og det har partiet gjort, fordi politikerne ifølge Aleqa Hammond skylder vælgerne god tid til at lære kandidaterne og deres synspunkter at kende.
Skrevet af Rune Langhoff
15. juni 2011 11:16

- Vi valgte at offentliggøre vores kandidater allerede i januar, så befolkningen kan kontakte og snakke med de enkelte kandidater, hvis de ønsker det. Og for at sikre størst mulig åbenhed, siger Aleqa Hammond og understreger at en tidlig udmelding ikke blot giver befolkningen mulighed for at lære kandidaterne at kende - det giver også kandidaterne tid til at forbedrede sig så godt som muligt.

- Det er vigtigt, kandidaterne i god tid kan sætte sig ind i stoffet, så befolkningen har nogle velkvalificerede kandidater at vælge i mellem. Og det har vi i Siumut.

Derfor er hun enig med professor og valgforsker Jørgen Elklit fra Aarhus Universitet, der kalder det for udemokratisk ikke at offentliggøre sin kandidatliste i god tid før valget.

- Jeg er enig i, at det er en meget udemokratisk måde at handle på. I et demokratisk samfund er det vigtig, så tidligt som muligt at melde ud, hvem man stiller op.

Men tror hun så også at vælgerne vil belønne Siumut, når krydset skal sættes?

- Hvor de sætter deres kryds, er op til vælgerne selv.