Aleqa åbnede samlingen på helt normal vis

Som formand for Naalakkersuisut indledte Aleqa Hammond sin åbningstale ved Inatsisartuts efterårssamling 2014 med at tale om sommer, familie, jagt og bærplukning.
Aleqa Hammond Foto © : KNR
Skrevet af Camilla Dam
30. september 2014 17:41

- Vi står over for en lang og travl samling her i Inatsisartut, og vi er alle opsat på at få taget de rigtige beslutninger for samfundet. For status quo er ikke en mulighed.

Læs også Aleqa giver embedsværket skylden

- Udfordringerne er mange og synspunkterne på, hvordan vi bedst kommer i mål inden for de enkelte områder, er måske endnu flere, lød det fra Aleqa Hammond i indledningen af talen.

 

Læs hele den 32 sider lange tale her på Naalakkersuisuts hjemmeside.

 

Derefter fik formanden vendt alle Naalakkersuisuts programpunkter. Og først til slut kom Aleqa Hammond frem til kreditmisbrugssagen og den efterfølgende orlovsbegæring.

 

- Jeg skal være ærlig og sige, at de sidste dages meget store fokus på mig og mit tidligere mellemværende med Selvstyret har skabt meget uro i Inatsisartut og i befolkningen. Jeg vil gerne gøre mit for at sikre, at der er ro til at arbejde med sagen.

 

- Derfor vil jeg meddele denne forsamling og vælgerne, at jeg har søgt om orlov som medlem af Inatsisartut og som formand for Naalakkersuisut, mens revisionsudvalgets undersøgelse pågår og indtil udvalget har fremkommet med sin betænkning.

 

- Denne undersøgelse er for vigtig til at lade al fokus være på mig, det er sagen og sagens forhold simpelthen for vigtig til. Derfor er det eneste rigtige at trække mig ud på sidelinjen under revisionsudvalgets arbejde for at sikre mest mulig arbejdsro til Inatsisartut under behandlingen af sagen i revisionsudvalget, sagde hun.

 

Dermed ønskede Aleqa Hammond alle en god efterårssamling.