Foto: USFWS/Steve Chase/Flickr Creative Commons

Alaska overvejer at tillade oliejagt i fredet område

Staten Alaska påtænker at åbne op for olieefterforskning i det fredede område Arctic National Wildlife Refuge, ANWR, i den nordøstlige del af staten.

De vil i den forbindelse sende en forespørgsel til USA's præsident Donald Trump, om det er muligt at søge efter olie i området. Det skriver E & E News på sin hjemmeside.

Det er i det kystnære område af nationalparken man vil søge efter olie, et område på omkring 6000 kvadratkilometer. Præsident Obama har ellers lagt hindringer i vejen for efterforskning efter olie her, men staten Alaska vil nu sende en anmodning til præsident Trump, så der fremover kan åbnes op for olieefterforskning.

Kilde: wikipedia.org

Det er seismiske undersøgelser, der skal bane vejen for olieeventyret i området, siger leder af statens departement for naturressourcer Andy Mack, men da staten fattes penge, skal en del af undersøgelsesudgifterne dækkes af den private sektor.

Statens nye planer for olie i Arctic National Wildlife Refuge kommer fire år efter, at den daværende guvernør Sean Parnell, der er republikaner, fik en anmodning om olieefterforskning afvist af præsident Barack Obama og hans regering.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!