Alaska overvejer at tillade oliejagt i fredet område

Staten Alaska påtænker at åbne op for olieefterforskning i det fredede område Arctic National Wildlife Refuge, ANWR, i den nordøstlige del af staten.
Foto © : USFWS/Steve Chase/Flickr Creative Commons
Skrevet af Mads Lynge
12. september 2017 10:57

De vil i den forbindelse sende en forespørgsel til USA's præsident Donald Trump, om det er muligt at søge efter olie i området. Det skriver E & E News på sin hjemmeside.

Det er i det kystnære område af nationalparken man vil søge efter olie, et område på omkring 6000 kvadratkilometer. Præsident Obama har ellers lagt hindringer i vejen for efterforskning efter olie her, men staten Alaska vil nu sende en anmodning til præsident Trump, så der fremover kan åbnes op for olieefterforskning.

Kilde: wikipedia.org

Det er seismiske undersøgelser, der skal bane vejen for olieeventyret i området, siger leder af statens departement for naturressourcer Andy Mack, men da staten fattes penge, skal en del af undersøgelsesudgifterne dækkes af den private sektor.

Statens nye planer for olie i Arctic National Wildlife Refuge kommer fire år efter, at den daværende guvernør Sean Parnell, der er republikaner, fik en anmodning om olieefterforskning afvist af præsident Barack Obama og hans regering.