Akutaaneq Kreutzmann har spillet en sæson i Japan.Foto: Toyoda Gosei Blue Falcon

Akutaaneq Kreutzmann vender hjem til Maniitsoq

Maniitsoq får markant forstærkning til det forsinkede GM i håndbold. Brødrene Angutimmarik og Akutaaneq Kreutzmann vil spille for deres fødeby.

30-årige Akutaaneq Kreutzmann har besluttet at slutte sin professionelle karriere som håndboldspiller efter mere end 10 år som elitespiller udenfor Grønland.

Det er først for nylig, at han har fortalt sin nærmeste familie om det - og nu føler han, at han har truffet den rigtige beslutning.

- Det har været svært at rejse fra familie og venner, når jeg har været på ferie i Grønland. Jeg føler, at vemodet ved afsked er blevet stærkere de sidste par år, siger Akutaaneq Kreutzmann til KNR.

LÆS OGSÅ Håndbold: Landsholdsprofil vender hjem

Akutaaneq Kreutzmann sluttede sin professionelle karriere i Japan i foråret, hvor han spillede for Toyoda Gosei Blue Falcon, der spiller i den bedste række.

Klubben ønskede ikke at forlænge hans kontrakt efter blot et år. Akutaaneq har overvejet at søge nye udfordringer i Europa.

- Jeg har været længe om at træffe den beslutning, jeg nu har truffet. Jeg ville selv føle, om jeg havde truffet den rigtige beslutning. Lysten til at vende hjem har været i baghovedet de sidste to år, og jeg føler, at beslutningen om at vende hjem er bedst for mig, siger Akutaaneq Kreutzmann.

Brødre på samme hold

Hans storebror Angutimmarik Kreutzmann meddelte i slutningen af maj, at han også sluttede sin professionelle karriere efter 15 år som elitespiller i Danmark og udlandet.

- Vi har aftalt at spille sammen i Maniitsoq. Jeg har også har meget lyst til at flytte til min fødeby, hvor mine forældre bor, for at føle at jeg nu er kommet hjem, siger Akutaaq Kreutzmann.

Maniitsoq får dermed klar forstærkning til håndbold GM, der er planlagt til i begyndelsen af november i Ilulissat.

Maniitsoq har ikke vundet en håndbold-titel hos herreseniorer siden 1986, hvor Akutaaneq og Angutimmariks far Anthon Kreutzmann havde en central rolle på holdet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt