Panamerikanske mesterskaber i Nuuk har været den største følelsesmæssige oplevelse i Angutimmarik Kreutzmanns karriere.Foto: KNR / Foto: Jonas Fievé

Håndbold: Landsholdsprofil vender hjem

Angutimmarik Kreutzmann har efter 15 års håndboldkarriere udenfor Grønland valgt at flytte hjem til Maniitsoq.

Håndboldfans i Grønland må vente i spænding på hvilken klub, Angutimmarik Kreutzmann vælger, når han flytter hjem til Grønland til sommer.

Han er med sine 191 centimeter og skudstyrke en klar forstærkning til hvilken som helst klub i Grønland.

- Jeg har i en periode spillet i 2. division. Men jeg har også savnet min familie, naturen og folk, som jeg kender. Jeg fik derfor lyst til at vende hjem efter 15 år udenfor Grønland, siger Angutimmarik Kreutzmann til KNR.

Hans håndboldkarriere har budt på både op og nedture.

Han fik sit internationale gennembrud ved VM i Tyskland i 2007 som bare 17-årig, hvor han var VM-topscorer efter indledende runde. Han har siden dengang været kontraktspiller i forskellige klubber i Danmark og udlandet, hvor han også har holdt pauser undervejs på grund af skader.

- Jeg tager først hjem til min fødeby Maniitsoq. Jeg bliver nu færdiguddannet som IT-supporter, så må vi se hvilket arbejde, jeg kan få, siger Angutimmarik Kreutzmann.

Bedste minder

Han har også savnet stemningen ved grønlandsmesterskaber under sit ophold udenfor Grønland.

- Vi kan være de værste modstandere under kampen og de bedste venner bagefter. Det er i det hele taget stemningen ved GM, jeg altid har savnet. Jeg har derfor meget lyst til at deltage ved GM, mens jeg stadig kan være til gavn på banen, siger Angutimmarik Kreutzmann.

Han vælger at dele sit svar i to til spørgsmålet om, hvilket største minde han tager med hjem.

- På det rent sportslige, så er VM i Tyskland den største oplevelse. Og på det rent følelsesmæssige plan så er panamerikanske mesterskaber i Nuuk i 2018 helt klart den største oplevelse. Det var stort at spille store kampe foran eget hjemmepublikum, siger Angutimmarik Kreutzmann.

Hvilken klub han skal spille for må vi vente tålmodigt på at finde ud af. Håndboldtræningen begynder igen efter sommerferien.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl