Fra den 1. juni kommer der til at være tre atlantflyvninger om ugen.Foto: Simon Uldum

Air Greenland om billige billetter: Derfor kan folk nu ombooke eller få pengene retur

En aftale om tre ugentlige flyvninger og en forlængelse af nødberedskab har været med til at sikre, at kunder nu kan få pengene tilbage for deres billige billetter hos Air Greenland.

På fredag får Air Greenland en fornemmelse af, hvor mange kunder der vil ombooke eller returnere deres såkaldt billige flybilletter. Fra den dag kan kunder med billige billetter nemlig kontakte selskabet for at få billetterne ændret.

Det er blevet muligt efter en aftale mellem Selvstyret og Air Greenland, som blev offentliggjort mandag. 

Strategi for genåbning:
 

Fase 1 Åbningen kan påbegyndes, når andelen af smittede ved testning ikke overstiger 5 procent af befolkningen i Danmark.
 

Åbningen medfører, at der tillades max 600 indrejsende med fly pr. uge.

Rejsende skal være testet negative før afgang og skal testes på femtedagen efter ankomst. Rejsende skal i karantæne fra ankomst og frem til, at der er et negativt testresultat. 

Derudover fastholdes nuværende påbud og anbefalinger.

 

- Lige så snart vi har et overblik over, hvor mange der har ønsket enten at annullere eller flytte til en anden afgang,  går vi igang med at strikke et program sammen, der forhåbentlig kan imødekomme alle de mennesker, der gerne vil rejse afsted, siger administrerende direktør Jacob Nitter Sørensen.

Tre afgange om ugen

Aftalen mellem Selvstyret og Air Greenland betyder, at der fra den 1. juni er tre ugentlige afgange på ruten mellem Kangerlussuaq og København. Normalt ville Air Greenland have op til 10 ugentlige flyvninger, oplyser Jacob Nitter Sørensen.

Endnu er der ikke sat dato på, hvornår Grønland skal åbne op igen. Det gjorde formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, klart på et pressemøde i sidste uge.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut og Air Greenland: Nu kan billige flybilletter refunderes

Åbningsdatoen skal politikerne i Inatsisartut diskutere i dag onsdag. Derfor er datoen 1. juni heller ikke en officiel åbningsdato - det er blot den dag, hvor et udvidet nødberedskab i Air Greenland træder i kraft. 

En plan for genåbningen af landet er dog klar - og det skal ske i tre faser. Men der er altså ikke sat dato på, hvornår første fase skal starte endnu. Det ligger dog fast, at der i fase 1 må ankomme 600 passagerer til landet om ugen.

LÆS OGSÅ Kielsen: Stadig ingen dato på genåbning af landet

På spørgsmålet om de tre flyvninger om ugen fra 1. juni er nok til at kunne imødekomme kundernes ønsker om at rejse hen over sommeren, siger Jacob Nitter:

- Det er selvfølgelig klart, at der i fase 1 måske kan opstå nogle udfordringer, fordi der er en begrænsning på 600 passagerer om ugen. Det forventer vi sådan set ikke, og hvis der gør, så må vi tage den dialog.

En løsning for sommeren 

Ifølge direktøren har aftalen været afgørende for, at flyselskabet nu har gjort det muligt at ombooke eller få refunderet restriktive billetter og Takussbilletter:

- I aftalen går Selvstyret ind og garanterer tre flyvninger om ugen og køber et vist antal pladser på flyvningerne. Det sikrer vores forretningsgrundlag, så vi på den kommercielle side kan tage den beslutning, det er at åbne op for restriktionerne, siger han.

LÆS OGSÅ Billige flybilletter kan ikke refunderes: Mariia er skide irriteret

Tidligere på måneden meldte Air Greenland ud, at flyselskabet planlægger at nedlægge 75-100 stillinger på grund af coronakrisen. Og det kommer denne aftale med Naalakkersuisut ikke til at ændre på, lyder det fra Jacob Nitter. 

- De afskedigelser, som vi har meldt ud, tager udgangspunkt i næste års fartplan. Det der sker hen over sommeren her i 2020 vil ikke påvirke den langsigtede tilpasning af virksomheden, siger han.   

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt