Foto: Siumut

Afviser øremærkede støttekroner til cv-tjek

Det bør undersøges, om Michael Binzer er den eneste i toppen af de selvstyreejede selskaber, der har løjet på sit cv. Det mener en kandidat til Inatsisartut-valget.

Formand for Transparency Greenland, Anita Hoffer, ser det ikke så klart.

- En foreslået undersøgelse af topchefers cv'er vil skulle være en del af en større granskning. Og politikere kan ikke bestille en undersøgelse hos dem, siger hun.

Lars Jørgen Kleist fra Siumut i Sisimiut blev rystet, da Michael Binzer forleden bekendte kulør på sin blog.

- Specielt fordi, at Michael Binzer er en meget tillidsvækkende person, var det chokerende, da det kom frem, at han snød om uddannelsen på sit cv, siger han til KNR.

Læs også Michael Binzer undskylder pynt på sit cv

Med sager i toppen af erhvervslivet i Danmark som for eksempel Stein Bagger og Bendt Bendtsens digteri på deres cv'er, formoder Siumut-kandidaten, at der må gemme sig andre brodne kar både blandt danske og grønlandske veluddannede topchefer, siger Lars Jørgen Kleist.

Undersøges i dybden
Det er også velkendt, mener han, at begge lejre skeler til partitilhørsforhold, når der ansættes til topstillinger her i landet. Derfor vil Lars Jørgen Kleist have undersøgt, hvad der kvalificerer til ansættelse.

- Jeg har en formodning om, at det er udbredt i vores samfund. Mon ikke det er værd at få undersøgt, om der skulle have været nogen, der har fusket med deres cv'er, siger han.

Lars Jørgen Kleist mener, det er oplagt, at det er antikorruptionsforeningen Transparency International Greenland, der står for en cv-granskning, men det er der ikke ressourcer til hos foreningen, sagde formand, Anita Hoffer, i går til Sermitsiaq.AG.

Siumuts kandidat foreslår derfor, at Inatsisartut kunne øremærke penge til en cv-granskning udført af Transparency.

Men Anita Hoffer afviser øremærkede penge til en bestemt opgave.

- Det vil være vigtigt for os, at vi stadigvæk er uafhængige. Vi vil ikke være uafhængige, hvis vi på den måde bliver bestilt til at udføre et arbejde, siger hun.

System i cv’erne
Transparency-formanden ønsker tanken om åbenhed velkommen, men den mest oplagte undersøgelse at lave, siger hun, bør handle om selve Naalakkersuisut og deres embedsmænds proces med at udvælge ansvarspersoner i selskaberne.

- Vi ville nærmere kigge på, hvad det er for et system, der behandler cv'erne, og hvordan kan man sikre sig, at cv'erne er ægte, forklare Anita Hoffer.

Transparency-formanden afviser en bestilt undersøgelse, men siger til KNR, at hun gerne så, at organisationen kom på finansloven som f.eks. ICC eller MIO.

Lars Jørgen Kleist vil som sagt gerne støtte Transparency økonomisk, så de får ressourcer til at undersøge emner selv. Han håber bare, at en undersøgelse af processerne også vil berøre, hvor gyldige topchefernes cv'er er.

- Det er positivt, at de overvejer at lave en kampagne målrettet selve udpegelsen af bestyrelsen af selskaber og kommunalt ejede aktieselskaber. Så får vi en ny viden, vi kan forholde os til, og det vil jeg se frem til, siger Lars Jørgen Kleist.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt