Inatsisartuts revisionsudvalg er også selv i gang med en undersøgelse af stenbider-sagen og Kielsens rolle i den. Her er man endnu ikke nået frem til en endelig konklusion.Foto: KNR / Malik Brøns

Advokatfirma vurderer: Kielsen var ikke inhabil i stenbider-sag

Kim Kielsen var ikke inhabil i sag om hævelse af kvote på stenbider, lyder det i en vurdering fra dansk advokatfirma.

Det var ikke i strid med reglerne om inhabilitet, at formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen (S) var med til at hæve kvoterne for stenbider, samtidig med at han havde udlejet sin båd til en fisker.

Sådan lyder det i en vurdering af stenbider-sagen, der er foretaget af det danske advokatfirma Poul Schmith. Formanden for Naalakkersuisut har selv hyret firmaet til at undersøge forløbet.

- Sammenfattende er det min vurdering, at det ikke var i strid med habilitetsreglerne, at formanden (Kim Kielsen red.) deltog i Naalakkersuisuts afgørelse 12. maj 2020, skriver Paw Fruerlund, der er partner og advokat ved Poul Schmidt, i vurderingen.

12. maj besluttede Naalakkersuisut at hæve kvoten for stenbider ved at overflytte restkvoten på stenbider for 2019 på 204 tons til 2020.

LÆS OGSÅ Naleraq og Atassut: Godt Kielsens rolle i stenbidersag bliver undersøgt

Paw Fruerlund skriver dog, at Kielsen burde have underrettet Naalakkersuisut om, at han potentielt var inhabil i sagen, inden han deltog i mødet 12. maj.

Revisionsudvalg undersøger stadig sagen

Den kontroversielle sag startede i slutningen af maj, da det kom frem, at Kim Kielsen havde lejet sin båd ud til en fisker, mens han i samme periode havde været med til at hæve kvoterne på stenbider. 

Oppositionspartiet Inuit Ataqatigiit udsendte en pressemeddelelse, hvori de stillede spørgsmålstegn ved, om Kim Kielsen udnyttede sin position. 

Beskyldningerne blev afvist af Kim Kielsen i et interview i KNR’s Qanorooq. 

LÆS OGSÅ Revisionsudvalg går ind i stenbider-sag

Flere eksperter har tidligere vurderet, at Kim Kielsen var inhabil i sagen. 

I vurderingen er Poul Schmith kommet frem til, at Kielsen ikke havde udsigt til en økonomisk fortjeneste eller at han som følge af sit venskab med lejeren af båden, havde sådanne interesser, at det medførte, at han var inhabil.

Inatsisartuts revisionsudvalg er selv i gang med en undersøgelse af stenbider-sagen og Kielsens rolle i den. Her er man endnu ikke nået frem til en endelig konklusion.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts Efterårssamling



Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt