NemKonto: 8.000 grønlændere risikerer ikke at modtage penge fra det offentlige

Godt 8.000 borgere risikerer at gå glip af udbetalinger fra det offentlige efter 12. august, hvis ikke de har oprettet en NemKonto inden den dag.
Dine penge bliver udbetalt til NemKonto 12. august. Derfor er det vigtigt, du får en Nemkonto inden da. Foto © : Mads Jensen/Ritzau Scanpix
08. august 2023 16:00

Hvis du er en af de 8.261 borgere, der endnu ikke har fået oprettet en NemKonto, risikerer du at gå glip af den næste udbetaling fra det offentlige. Det skriver Selvstyret i en pressemeddelelse tirsdag eftermiddag.

En manglende NemKonto betyder, at du ikke kan få udbetalt løn, pension, studiestøtte, boligsikring, andre sociale ydelser og restskat i slutningen af august.

- Det er vigtigt, at alle får NemKonto, ellers risikerer nogle borgere at stå uden en indkomst og uden mulighed for at kunne betale husleje osv., udtaler Katrine H. Nathanielsen, styrelseschef Digitaliseringsstyrelsen, i pressemeddelelsen.

HVAD ER EN NEMKONTO?

Alle borgere i Grønland skal have en NemKonto.

Du kan få en NemKonto på 2 måder:

  • Via din bank
  • Via NemKonto selvbetjeningen
  • Via NemKonto.dk med et aktiveringsbrev pr. post.

Din NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som alle offentlige myndigheder udbetaler penge til.

Du vælger selv, hvilken af dine bankkonti, du ønsker at benytte som din NemKonto. Mange bruger sin lønkonto som NemKonto.

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige vil fremover blive overført til din NemKonto, for eksempel:

  • Overskydende skat
  • Løn og pension til offentlige ansatte
  • Sociale ydelser
  • Boligsikring
  • Studiestøtte

Kilde: Sullissivik


Ændring har været varslet længe

Tilbage i maj i år varslede Digitaliseringsstyrelsen første gang, at NemKonto var på vej.

- Det har været varslet et godt stykke tid nu, og de cirka 81 procent, der nu har en NemKonto, har hørt budskabet. Det er vigtigt, at vi nu når de sidste cirka 19 procent, så vi får sikret alle inden 12. august, udtaler Katrine H. Nathanielsen.

Hvis du endnu ikke har fået oprettet en NemKonto, kan du gøre det via din netbank, få hjælp i din fysiske bank eller via nemkonto.dk med dit NemID.

Vælger du at gøre det via nemkonto.dk, skal du være opmærksom på, at der er ventetid, fordi du efterfølgende får tilsendt et aktiveringsbrev med posten, og først derefter kan du aktiverer din NemKonto, oplyser selvstyret.