46-årig mand idømt seks års anstaltanbringelse for drab i Arsuk

En 46-årig mand blev torsdag idømt anstaltsanbringelse i seks år for at have dræbt en 58-årig mand i Arsuk sidste år.
Hverken anklagemyndigheden eller den tiltalte ønskede at anke dommen. Foto © : KNR
Skrevet af Liv Almer
30. juni 2023 15:15

Der faldt torsdag dom i Sermersooq Kredsret i sagen om drabet på en 58-årig mand, som skete i Arsuk i august sidste år.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse. 

Den nu dømte 46-årige gerningsmand blev anholdt dagen efter, at den dræbte var blevet fundet livløs på grundfjeldet i bygden.

Forud for drabet havde den 46-årige først slået den dræbte i hovedet med en guitar, grebet fat i ham og skubbet ham ud af hoveddøren og ned ad husets adgangstrappe.

- Man dør ikke nødvendigvis af at falde ned af en trappe, og derfor har det også været stor opgave at bevise, at tiltalte var klar over, at forurettede kunne dø. Men når man samlet ser på voldens omfang og farlighed, så er det både vores og rettens vurdering, at tiltalte måtte have indset, at forurettede kunne dø, forklarer anklager Alexander Stürup i en pressemeddelelse fra Grønlands Politi.

Ikke tale om et nøje planlagt drab

Normalt foranstaltes drab med syv års anstaltsanbringelse, men både forsvareren og anklageren har argumenteret for en række formildende omstændigheder, som gør, at kredsretten har idømt en mildere foranstaltning på seks års anstaltanbringelse, oplyser Grønlands Politi.

- Der er ikke tale om et nøje planlagt drab, men derimod et slagsmål mellem tiltalte og forurettede, der eskalerede og fik en dødelig udgang, forklarer Alexander Stürup i pressemeddelelsen og uddyber:

- Samtidig gjorde tiltalte alt, hvad han kunne, for at redde den forurettede, da han fandt ud af, hvor ilde tilredt den 58-årige var. Det talte for en mildere dom, og det mente retten også.

Både anklagemyndigheden og den tiltalte modtog dommen, og den 46-årige overgår derfor direkte til afsoning i anstalten.