46-årig grønlænder erkender drab på retspsykiatrisk afdeling i Danmark

En 46-årig grønlandsk patient på retspsykiatrisk afdeling erkender drab på en 41-årig mand. Han er nu varetægtsfængslet i surrogat.
En 46-årig grønlandsk mand er varetægtsfængslet efter han har erklæret sig skyldig i drab. Foto © : Helle Nørrelund/ KNR
27. marts 2024 14:13

I dag blev en 46-årig grønlandsk mand fremstillet i grundlovsforhør ved Aarhus Byret efter, at en 41-årig grønlandsk mand i går mistede livet på retspsykiatrisk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Manden erkendte sig skyldig i drabet, og det kom frem i retten, at han efter overfaldet forklarede til Østjyllands Politi, at han gjorde det, fordi offeret irriterede ham gennem længere tid.

Det skriver tv2 Østjylland.

Ifølge mediet kom det også frem i retten, at manden havde anskaffet sig en kniv i Føtex i Skejby Centeret, fordi han havde uledsaget udgang.

- Han røg en smøg, spiste en kebab før han købte en stor kokkekniv i Føtex, skriver de.

Derudover kom det frem, at han tidligere er dømt for drab og forsøg på manddrab her i landet.

Overfaldet i lænestol

Offeret er angiveligt blevet overfaldet, mens han sad i en lænestol. Det kom frem, han blev stukket flere gange, og har forsøgt at afværge overfaldet, men endte med at forbløde af sine kvæstelser.

- Situationen kunne have været undgået, hvis personalet og ledelsen havde reageret, siger den tiltalte.

- Jeg ved godt, at det er min skyld, tilføjer han.

Retten har besluttet, at manden skal mentalundersøges og varetægtsfængsles i surrogat i fire uger. Det vil sige, at han i dette tilfælde bliver varetægtsfængslet på en sikret psykiatrisk afdeling frem til 24. april.