41-årig grønlandsk mand dræbt på retspsykiatrisk afdeling i Danmark

En 41-årig mand er tirsdag aften blevet dræbt på det grønlandske afsnit for retspsykiatriske patienter på Aarhus Universitetshospital.
En 41-årig mand er tirsdag aften blevet dræbt på Retspsykiatrisk Afdeling i Aarhus. Den formodede gerningsmand er en 46-årig mand fra afdelingen. Foto © : Danmarks Radio
27. marts 2024 10:48

En 46-årig mand er tirsdag aften anholdt og sigtet for manddrab på en 41-årig mand.

Drabet skEn 41-årig mand er tirsdag aften blevet dræbt på det grønlandske afsnit for retspsykiatriske patienter på Aarhus Universitetshospital.ete på det retspsykiatriske sengeafsnit R3 for grønlændere, der er en del af Aarhus Universitetshospital. Det skriver tv2 Østjylland.

Den forurettede blev stukket flere gange med kniv, og kniven blev ifølge tv2 Østjyllands oplysninger fundet på stedet.

De to mænd, som ifølge tv2 Østjylland begge er grønlændere, kendte angiveligt hinanden, fordi de begge var anbragte på afdelingen.

- Ved politiets ankomst til stedet blev der ydet livreddende førstehjælp til en 41-årig mand, som var blevet overfaldet, men hans liv stod ikke til at redde. Den 41-årige blev af en læge på stedet erklæret død klokken 20.08 som følge af de knivstik, han var blevet påført, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den drabssigtede bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag klokken 14:15 dansk tid, hvor dørene formenligt vil være lukket.

Hvis han bliver varetægtsfængslet, kan han potentielt ryge tilbage til Restpsykiatrisk Afdeling i Aarhus, hvor forbrydelsen skete, skriver tv2 Østjylland.

- Det vil være dommeren, der træffer afgørelsen om, hvor han bedst kan være henne, siger fungerende politiinspektør Anders Uhrskov til tv2 Østjylland.