33-årig mand døde ombord på atlantflyveren med narkotika i maven

Onsdag afgik en mand ved døden ombord på en flyver, som Air Greenland havde indlejet til ruten mellem København og Kangerlussuaq.
- Da dødsfaldet ikke umiddelbart skyldtes naturlige årsager, er manden efterfølgende blevet obduceret. Her har det vist sigt, at manden havde større mængder narkotika i mavesækken, som han havde slugt inden eller under flyvningen. Foto © : Simon Uldum
24. juni 2022 16:14

En tragisk nyhed kom frem onsdag, hvor en 33-årig mand havde afgået ved døden ombord på en flyvetur mellem København og Kangerlussuaq.

Nu viser politiets foreløbige undersøgelser, at dødsfaldet skyldes narkotika i mavesækken.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

- Da dødsfaldet ikke umiddelbart skyldtes naturlige årsager, er manden efterfølgende blevet obduceret. Her har det vist sigt, at manden havde større mængder narkotika i mavesækken, som han havde slugt inden eller under flyvningen.

- Manden er med stor sandsynlighed afgået ved døden som følge af, at indpakningen af de narkotiske stoffer ikke var tæt, og dermed trængt ind i kroppen.

LÆS OGSÅ Politiet advarer om livsfarlig og dum smuglemetode: Det er ikke det værd

Grønlands Politi har i 2022 foreløbigt registreret 23 anmeldelser, hvor der var mistanke om indsmugling af narkotiske stoffer indvortes, hvilket vil sige, at en person har slugt euforiserende stofferne, og derved smugler dem ind i landet inde i kroppen.

Da det ikke alene er ulovligt at indsmugle narkotiske stoffer til Grønland, men også forbundet med stor fare for eget liv og helbred at indsmugle det ved at skjule det i kroppen skal Grønlands Politi på det kraftigste advare imod at forsøge indsmugling af euforiserende stoffer eller andre ulovlige genstande på denne måde.

Faktisk advarede politiet i februar mod at forsøge at indsmugle narkotiske stoffer, da det kan være livsfarligt.