- Da dødsfaldet ikke umiddelbart skyldtes naturlige årsager, er manden efterfølgende blevet obduceret. Her har det vist sigt, at manden havde større mængder narkotika i mavesækken, som han havde slugt inden eller under flyvningen.Foto: Simon Uldum

33-årig mand døde ombord på atlantflyveren med narkotika i maven

Onsdag afgik en mand ved døden ombord på en flyver, som Air Greenland havde indlejet til ruten mellem København og Kangerlussuaq.

En tragisk nyhed kom frem onsdag, hvor en 33-årig mand havde afgået ved døden ombord på en flyvetur mellem København og Kangerlussuaq.

Nu viser politiets foreløbige undersøgelser, at dødsfaldet skyldes narkotika i mavesækken.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

- Da dødsfaldet ikke umiddelbart skyldtes naturlige årsager, er manden efterfølgende blevet obduceret. Her har det vist sigt, at manden havde større mængder narkotika i mavesækken, som han havde slugt inden eller under flyvningen.

- Manden er med stor sandsynlighed afgået ved døden som følge af, at indpakningen af de narkotiske stoffer ikke var tæt, og dermed trængt ind i kroppen.

LÆS OGSÅ Politiet advarer om livsfarlig og dum smuglemetode: Det er ikke det værd

Grønlands Politi har i 2022 foreløbigt registreret 23 anmeldelser, hvor der var mistanke om indsmugling af narkotiske stoffer indvortes, hvilket vil sige, at en person har slugt euforiserende stofferne, og derved smugler dem ind i landet inde i kroppen.

Da det ikke alene er ulovligt at indsmugle narkotiske stoffer til Grønland, men også forbundet med stor fare for eget liv og helbred at indsmugle det ved at skjule det i kroppen skal Grønlands Politi på det kraftigste advare imod at forsøge indsmugling af euforiserende stoffer eller andre ulovlige genstande på denne måde.

Faktisk advarede politiet i februar mod at forsøge at indsmugle narkotiske stoffer, da det kan være livsfarligt. Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl