- Siden december har vi haft flere, der har haft akut brug for lægehjælp, siger Jan Lambertsen fra Grønlands Politi om de såkaldte 'bodypackere'. Foto: Malik Brøns

Politiet advarer om livsfarlig og dum smuglemetode: Det er ikke det værd

Grønlands Politi advarer nu mod at sluge narko. Det sker efter flere episoder, hvor mennesker har haft brug for akut lægehjælp efter at have slugt narko.

Det er ulovligt at smugle narko ind til Grønland. Uanset hvordan man gør det.

Men en af de dummeste måder at smugle narko på, er, i hvert fald ifølge politiet, at pakke det ind og sluge det. Dem kalder politiet for "bodypackere".

Og dem er Grønlands Politi stødt på flere af de seneste måneder.

Derfor advarer politiet om den "dumme" trend. For hvis der går hul i narkoens indpakning, mens det stadig er i kroppen, så kan man dø af det.

- Vi har på det seneste haft flere tilfælde, hvor vi har de her såkaldte 'bodypackere', som har fået nogle svære helbredsmæssige problemer på grund af det, de sluger, siger efterforskningsleder ved Grønlands Politi, Jan Lambertsen til KNR.

Han forklarer, at der er flere der har haft brug for akut lægehjælp siden december, fordi de har prøvet at smugle narko ved at sluge det.

Livsfarligt at være bodypacker

Ifølge Jan Lambertsen, kan man i værste tilfælde miste livet ved at narkoen pakket ind i kroppen.

At der går hul i narkoens indpakningen kan kræve lægelig behandling, sagde du i telefonen - kan du sige mere om det?

- Det er jo meget afhængig af, hvad det er for en form for narko, men uanset hvad, så er det et fremmedlegeme. Man pakker det ind i et eller andet, og det her fremmedlegeme kan skade især tarmsystemet, fordi det er dernede det ligger.

- Og endnu værre - går der hul på det, så er det jo gift, der kommer ud i kroppen.

Kan man dø af det her?

- Man kan dø af det, siger Lan Lambertsen. 

Tip politiet ved mistanke

Hvad skal man gøre, hvis man har mistanke om, at nogen er såkaldt bodypacker?

- Hvis det er nærmeste pårørende, så tal dem fra det. Generelt er det selvfølgelig ulovligt at smugle narko, men det er decideret dumt, hvis man gør det indvendigt, fordi der udsætter man sig selv for livsfare, og man skal tænke sig om.

- Det er ikke sjovt, og det er simpelthen ikke det værd, siger Jan Lambertsen.

Du kan tippe Grønlands Politi om alt ved at ringe til 701448 eller ved at skrive til dem gennem deres hjemmeside politi.gl.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl