22-årig mand sigtet for vold og voldtægt

Manden skulle ifølge anklageskriftet have slået sin eks-kæreste og voldtaget en kvinde til en fest.
Retssagen starter onsdag den 4. oktober, og der forventes at falde dom torsdag eftermiddag den 5. oktober. Foto © : KNR / Christine Hyldal
Skrevet af Teitur Larsen
03. oktober 2023 09:48

4. oktober starter en retssag i Sermersooq Kredsret i Nuuk mod en 22-årig mand, som er tiltalt for fire forskellige forhold, som omhandler vold, voldtægt og blufærdighedskrænkelse mod to forskellige kvinder. Derudover er han sigtet for tingsbeskadigelse.

Ifølge anklageskriftet har manden en tidlig morgen i maj 2021 ødelagt en hoveddør i Nuussuaq i Nuuk til en opgjort værdi på over 17.000 kroner.

Derudover er han tiltalt for en tidlig morgen i januar 2022 i Aalborg at have slået sin daværende 37-årige kæreste to gange i hovedet og smidt hende omkuld ud for hendes opgang.

Ifølge anklageskriftet har manden den efterfølgende måned om formiddagen sparket hoveddøren ind til den 37-årige kvindes lejlighed, taget fat i hende og slået hende gentagende gange i hovedet.

Voldtog kvinde til en fest

Manden er også tiltalt for i juni til en fest i Nuussuaq at have voldtaget og blufærdighedskrænket en 26-årig kvinde i hendes seng, imens kvindes et-årige barn lå i sengen.

Ifølge anklageskriftet har manden truet kvinden med at slå hende ihjel, hvis hun ikke havde sex med ham. Det fik kvinden til at ringe til politiet, men hun brød kort efter telefonforbindelsen, da manden truede hende med en kniv og sagde, at han ville dræbe hende, hvis hun ikke havde sex med ham.

Derefter skulle manden have voldtaget den 26-årige kvinde. Hun undslap ham efterfølgende ved at springe nøgen ud ad vinduet med sit barn på armen. Udenfor tilgik hun politiet, der var ankommet til gerningsstedet.

Anklagemyndigheden nedlægger på vegne af boligselskabet krav om erstatning for den ødelagte hoveddørs opgjorte værdi.

På vegne af den 37-årige kvinde nedlægger anklagemyndigheden en erstatning for at have sparket kvindens hoveddør op og slået hende. Derudover nedlægger anklagemyndigheden på vegne af den 26-årige krav om en godtgørelse på 100.000 kroner.

Der forventes at falde dom torsdag eftermiddag.