2017: 18 fortsat savnede eller omkommet til havs eller på land

Naturen var særligt barsk sidste år og krævede flere ofre end der har været de seneste 9 år. I alt er 18 fortsat savnede eller omkommet til havs eller på land i 2017.
Foto © : KNR
08. august 2018 14:45

Det er især til havs at det har været fatalt. Det er til søs at 17 af de 18 personer er savnet og omkommet, skriver avisen AG.

Informationerne stammer fra Skibsfartens- og luftfartens årlige redegørelse for Sø- og Flyredningstjenesten i Grønland, hvor der står:

- Af de 18 personer, det ikke lykkedes at redde i 2017, er 14 personer fortsat savnede hvilket må anses som en markant stigning fra 2016.

LÆS OGSÅ Bådforlis: Én fundet død og tre fortsat savnet

Fire af de savnede er fra flodbølgekatastrofen i Nuugaatsiaq.

Halvdelen af ulykkerne er sket i joller og her vurderes det i redegørelsen, at det er uheldige omstændigheder, der har givet de hændelserne de ulykkelige udfald.

Det drejer sig blandt andet om joller, der er sunket meget hurtigt eller alarmering, der er sket meget sent.

Samlet set har 274 personer været i fare for at omkomme i ulykker sidste år, heraf er 256 blevet reddet. Det giver en gennemsnitlig redningsprocent for de seneste fem år på 95,6 procent og det er tilfredsstillende vurderes det i redegørelsen, selvom det er lavere end de foregående år.