Danmark uddeler penge til viden om rigsfællesskabet

Unge inden for rigsfællesskabet får 25 millioner kroner til at lære hinandens lande bedre at kende. Pengene til blandt andet studierejser er afsat på finansloven og skal nedbryde fordomme, siger statsministeren.
Foto © : KNR/Anton Gundersen Lihn
11. december 2018 14:16

Unge i Grønland, Færøerne og Danmark får nu mulighed for at besøge hinandens lande med støtte fra den danske stat.

Det er et af resultaterne af en fælles arbejdsgruppe mellem landene, som skal være med til at styrke kendskabet internt i rigsfællesskabet blandt unge. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ Mere viden om rigsfællesskabet, større frihed og oprydning i Færingehavn

I alt er der afsat 25 millioner kroner over de næste fire år på den danske finanslov til initiativer, som blandt andet omfatter økonomisk støtte til studierejser, højskoleophold, dokumentarfilm og konkurrencer i specialer på videregående uddannelser.

Aftalen om, at unge i Grønland, Færøerne og Danmark skal kende mere til hinandens kultur og historie, blev aftalt på et rigsmøde på Færøerne i juni mellem formanden for Naalakkersuisut, Færøernes lagmand og den danske statsminister.

LÆS OGSÅ Danskere ved for lidt om kolonitiden

- Jeg tror, at det særligt vil gøre en stor forskel, at unge får mulighed for at møde hinanden på tværs af de tre lande. Med viden nedbryder vi fordomme og styrker sammenholdet, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Penge til de forskellige initiativer kan søges hos Kulturministeriet, Undervisningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet i Danmark.

LÆS OGSÅ Gymnasieorganisation vil oplyse danske elever om Grønland