Sermersooq: 1200 børnesager vil tage flere år og kræver flere medarbejdere

En del af den store bunke børnesager i Kommuneqarfik Sermersooq er blevet behandlet og lagt til side. Nu gælder det de sidste 1200 sager, men der er lange udsigter til, at de er færdigbehandlet, fortæller direktør for Forvaltning for Børn og Familie i kommunen, Martha Lund Olsen
Foto © : Namminersorlutik Oqartussat
Skrevet af Sara K. Jakobsen
02. marts 2018 10:31

Sidste sommer kom det frem i en rapport fra Selvstyrets tilsynsenhed, at Kommuneqarfik Sermersooq havde store mangler i håndteringen af børnesager.

Kommuneqarfik Sermersooq har siden lavet en gennemgang af sine 2000 aktive børnesager og lukket 800, der handlede primært om de sager, der var lige til at gå til.

Nu er kommunen gået i gang med de sidste 1200 sager, som handler om børn, der kan være anbragt på institutioner, i familiepleje eller bor hos sin egen familie med støtte.

LÆS OGSÅ Gennemgang lukker 800 børnesager i Sermersooq

200 til 300 af sagerne har man endnu ikke det fulde overblik over. Det arbejde er stadig i gang:

- Vi har sager, der kræver en mere grundig undersøgelse. Vi kan først vurdere dem, når vi har foretaget en socialfaglig undersøgelse og det er i gang nu, siger Martha Lund Olsen.

Hun fortæller, at det er en stor opgave, som forvaltningen er i gang med at løse. Derfor leder de efter flere medarbejdere:

- Vi søger fem ekstra medarbejdere der skal være med til at løfte den opgave.

Medarbejderne i kommunen er i fuld gang med at behandle og undersøge de mange sager. Men der er lang vej til bunden af den store bunke børnesager, fortæller Martha Lund Olsen.

-  Vi har fem ekstra stillinger i to år, men vi kan også forestille os at forlænge arbejdet til tre år, siger direktør for Forvaltning for Børn og Familie i Kommuneqarfik Sermersooq, Martha Lund Olsen.

LÆS OGSÅ Gennemgang lukker 800 børnesager i Sermersooq

LÆS OGSÅ Socialrådgivere rustet til komplicerede børnesager