Socialrådgivere rustet til komplicerede børnesager

18 socialrådgivere er netop uddannet fra en ny efteruddannelse i håndtering af komplicerede børnesager. Det skriver Naalakkersuisut i en pressemeddelelse.
Foto © : Naalakkersuisut
Skrevet af Thomas Munk Veirum
22. maj 2017 14:52

De nye socialrådgivere har særlige juridiske, psykologiske og socialfaglige kompetencer, så de kan bidrage til en styrket indsats for udsatte børn og familier.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender, Sara Olsvig, er tilfreds med de nyuddannede rådgivere:

- Det er altafgørende, at der fortsat er et skarpt fokus på at styrke indsatsen for børn og familier. Efteruddannelsen af socialrådgivere er et vigtigt skridt på vejen mod at skabe bedre vilkår for udsatte børn og familier. De får herved styrkede forudsætninger for at skabe en positiv fremtid, siger Sara Olsvig.

De opkvalificerede socialrådgivere har fået ekstra uddannelse inden for blandt andet omsorgssvigt, traumer og tidlige skader, samt egenterapi:

- Socialrådgivernes hverdag med daglig kontakt til børn og familier i krise, kan være en hård belastning. Derfor har et vigtigt element i efteruddannelsen været egenterapi og supervision. Socialrådgiverne er derfor klædt særdeles godt på til at håndtere udfordringer i forbindelse med vanskelige børnesager, står der i meddelelsen.

Den treårige efteruddannelse, som socialrådgiverne har gennemgået, udbydes i et samarbejde mellem Departement for Sociale Anliggender, Familie, Ligestilling og Justitsvæsen og cand.psych.aut., supervisor & specialist i psykoterapi Conni Gregersen.