112 deler 57 millioner kroner

Royal Greenland er fortsat Grønlands største virksomhed der på koncernbasis har knap 1.900 ansatte rundt om i verden. Og de fleste er fortsat knyttet til virksomheden her i landet, hvor knap 800 er beskæftiget. Det fremgår af et §37-svar fra Formanden for Naalakkersuisut, Kuupik Kleist til medlem af Inatsisartut Karl Lyberth fra Siumut.
19. juli 2012 09:30

Karl Lyberth har stillet en række spørgsmål løn og skatteforhold for Royal Greenlands ansatte på koncernens dansk administrationskontor i Svenstrup ved Aalborg. Og her er der ansat 112 medarbejdere, der varetager en række nøglefunktioner som salg, marketing, økonomi og selskabets indkøb og logistikopgaver.

Det fremgår af Kuupik Kleists svar, at en række af de centrale administrative funktioner ikke hensigtsmæssigt kan placeres i Grønland i betragtning af virksomhedens internationale aktivitetsområder.

Hertil kommer, at selskabet har haft vanskeligt ved at få folk med de nødvendige faglige kvalifikationer til at arbejde i Nuuik. Men virksomheden forsøger løbende at overføre alle de funktioner, det er muligt, til hovedkontoret i Nuuk.

Royal Greenland lønudgifter på administrationskontoret i Danmark beløber sig til godt 57 millioner kroner, og de 112 medarbejder betaler 18,4 millioner i skat.

Kontorets driftsudgifter udgør cirka 5,5 millioner kroner - Heraf en husleje på 3,8 millioner kroner. Medejer af bygningen er iøvrigt den grønlandske pensionskasse - SISA.