Østkysten står stærkt i Kommuneqarfik Sermersooq

Nul valgte. Så mange repræsentanter har Østgrønland i Inatsisartut. Så slemt gik det dog langt fra ved gårsdagens kommunalvalg. Faktisk tog regionen godt og grundigt revanche og har sat sig på en solid overrepræsentation af Kommuneqarfiqs mandater. Hele 5 er valgt ind. 4 fra Tasiilaq og 1 fra Illoqortoomiut. Det betyder at de 15 procent af kommunens befolkning, der bor på Østkysten nu kan glæde sig over at side på 26 procent af kommunens mandater.
04. april 2013 08:29

Regionens topscorer var Atassuteren Thomas Kristensen, som fik 188 stemmer. Han glæder sig over, at østkysten endnu engang kunne præstere et godt kommunalvalg.

- Jamen det betyder virkeligt meget, der er mange ting de valgt politikere ikke kender noget til herovre, så det er godt, at der er nogen der kommer ind herovre fra.

Thomas Kristensen er ikke i tvivl om, at politikerne fra østkysten kan finde ud af at arbejde sammen påtrods af partiskel, men han slår dog fast, at borgere på vestkysten ikke skal frygte Østkystbandens dominans.

- Jeg er jo kommet ind for at arbejde for hele kommunen og ikke bare for Tasiilaq. Men jeg vil udvikle byen her, for der er jo stor tilstrømning af borgere fra bygderne og det skal jo også kunne følge med.

Hvorfor Tasiilaq klarer det så flot med hele 4 valgte, har Thomas Kristensen også et bud på.

- Vi er gode til at vælge vores lokale herovre fra. Det er vi kendt for.

I Illorqortoormiut sidder IA'eren Charlotte Pike som byens eneste mandat. Hun har også masser at kaste sig over og håber hun kan være med til at vende udviklingen i byen.

Hun siger, at der aldrig har været så mange arbejdsløse håndværkere i Illoqqortoormiut, og derfor vil hun arbejde for at byggeriet kommer i gang så hurtig så muligt.

Byen har ikke haft repræsentant i kommuneqarfik Sermersooq´s kommunalbestyrelse de sidste fire år, og Charlotte´s mål er at indhente det forsømte i byen, når hun begynder sit arbejde i kommunalbestyrelsen.

Herudover gør hun det klart, at hun er meget lun på, at daværende Arctic Green Foods indhandlingsted genåbnes, så fangerne kan indhandle deres fangst. Ligesom hun mener, at det er vigtigt at forny servicekontrakten Air Iceland, da turismen har stor betydning for byen.