Østgrønland under lup

Konsulentfirmaet Cowi er for øjeblikket ved at færdiggøre en analyse af forsyningsmønstret i Østgrønland. Den vil ifølge Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Jens B. Frederiksen blive forelagt for Inatsisartut på efterårssamlingen.
31. august 2011 06:43

Analysens resultater og anbefalinger indgår på lige fod med Transportkommissionens anbefalinger i forhold til landets nuværende infrastruktur. Det fremgår af et §37-svar til IA's Jane Petersen, der har stillet spørgsmål om forsyningen af Østgrønland og trafikstrukturen i Vestnorden.

Blandt andet har hun ønsket at få belyst, hvordan Naalakkersuisut forholder sig til Vestnordisk Råds anbefaling af en vurdering af alternative muligheder for skibsforsyningen af Østgrønland.

Jens B. Frederiksen oplyser i sit svar, at den nye analyse er baseret på en række interviews med interessenter fra Østgrønland og Island. Og samtidig er der foretaget en kortlægning af, hvad der fungerer godt, og hvad der fungerer mindre godt i nuværende forsyningsstruktur, ligesom der peges på eventuelle forbedringsmuligheder.

Men Jens B. Frederiksen vil ikke løfte sløret for detaljer i den nye analyse. Men han håber, at den sammen med Transportkommissionens anbefalinger kan være med til at etablere en bæredygtig infrastruktur, der sikrer befolkningen den bedst mulige forsyning inden for de økonomiske rammer, der nu engang er til rådighed, lyder det blandt andet i svaret til Jane Petersen.