Østgrønland må undvære en spids

Naalakkersuisut har ingen aktuelle planer om at ophæve forbuddet mod salg af stærk alkohol.
Skrevet af Noah Mølgaard
01. marts 2012 11:16

Det er medlem af Inatsisartut Harald Bianco, der har spurgt Naalakkersuisut om de har planer om at ophæve forbudet. Men IA'eren fra Tasiilaq og andre borgere i Østgrønland og andre steder på Vestgrønland må kigge langt efter stærk spiritus.

Medlem af Naalakkersuisut for sundhed Agathe Fontain oplyser, at Naalakkersuisut ikke har aktuelle planer om at ophæve forbuddet. Der bliver ikke taget initiativ fra Naalakkersuisuts side, medmindre kommunen selv retter henvendelse.

- Baggrunden for de omtalte ristriktioner i Vestgrønland og Østgrønland har været en række uheldige situationer, som i nogle tilfælde har været fulgt op af en anmodning fra kommunalbestyrelsen, fortæller Agathe Fontain.

Og der skal tages højde for en række problemer, som ophævelsen af forbudet kan medføre. Det er socialt relaterede problemer som har været baggrund for indførelsen af forbudet. Alkohol relaterede problemer har medført stor arbejdsbyrde for socialvæsen og politiet, hvor børnene var involveret ved flere tilfælde, lyder det i argumentationen for ikke at ophæve forbudet.