Tekniske beviser rensede løsladt besætningsmedlem for mistanke

Tirsdag er anden dagen i retssagen om mordet på den islandske kvinde Birna Brjánsdottir i januar.
Birna
Skrevet af Sara K. Jakobsen
22. august 2017 12:09

En grønlandsk mand er tiltalt for mordet, og han afgav mandag sin forklaring for retten i Reykjavik. Ved dagens retsmøde skal 20 personer vidne.

En ekspert fra politiets tekniske afdeling, Björgvin Sigurdsson, afgav tirsdag islandsk tid sin forklaring i retten, hvor han beskrev beviser fra den røde udlejningsbil og den afdøde kvindes sko, som blev fundet på havnen umiddelbart efter Birna Brjánsdottirs forsvinden 14. januar.

LÆS OGSÅ Anklaget havde kysset med en kvinde

LÆS OGSÅ Anklaget og vidne uenige om drabsnattens forløb

Björgvin Sigurdsson forklarede i retten, at de ikke har kunnet finde DNA-spor på selve skoene, men fandt i samarbejde med en teknisk afdeling i Sverige beviser på den venstre skos snørebånd.

- På snørebåndet var der en blanding af DNA fra Birna og den anklagede, sagde Björgvin Sigurdsson.

Björgvin var også den første til at undersøge bilen, efter bilen blev fundet.

- Der var blodpletter på bagsædet og bildørens armlæn, sagde han.

Björgvin Sigurdsson forklarede videre, at teknikerne fandt flere blodrester andre steder i bilen, herunder på passagersædet, solskærmen, instrumentbrættet og i bilens aircondition.

LÆS OGSÅ Anklaget peger på andet besætningsmedlem

LÆS OGSÅ Tiltalt i Birna-sagen for retten i dag

Undersøgelsen fastslog, at det tilhørte Birna Brjánsdóttir.

I januar blev et andet besætningsmedlem fra trawleren Polar Nanoq også anholdt i forbindelse med sagen. Han blev to måneder senere løsladt. I retten kom det frem, at de tekniske beviser afslørede, at han næppe var i bilen, da Birna Brjánsdottir blev overfaldet.

Specialisten Ragnar Jónsson forklarede i retten, at det er meget usandsynligt, at der kunne have siddet en tredje person i bilen, som ikke havde fået blodstænk på sig. Og det havde det løsladte besætningmedlem ikke, viste de tekniske beviser.

Den anklagede i sagen afgav sin forklaring til retten mandag, hvor han nægtede sig skyldig i at have dræbt den 20-årige kvinde.

Den anklagede er ikke til stede i ved tirsdagens retsmøde.