Birna-sagen: Anklaget peger på andet besætningsmedlem

Den grønlandske mand, der er anklaget for at have dræbt Birna Brjánsdóttir, forklarede mandag formiddag i retten, at et andet besætningsmedlem kørte væk med Birna den skæbnesvangre nat i januar.
21. august 2017 11:01

Den anklagede grønlandske mand har afgivet sin forklaring til retten i Reykjavik, og han nægtede sig igen skyldig i at have dræbt eller medvirket til drab på Birna Brjánsdóttir d. 14. januar 2017.

Den anklagede fortalte mandag formiddag sin version af, hvad der skete nat og formiddag. Og udover at han nægter sig skyldig, peger den anklagede nu på det andet grønlandske besætningsmedlem, som tidligere var tilbageholdt i to uger i sagen. Det skriver Iceland Monitor.

Den anklagede forklarede således i retten, at han så det andet besætningsmedlem køre væk med Birna og vendte tilbage uden hende.

Ved ikke hvor længe

- Jeg er ikke sikker på hvor lang tid han var væk. Jeg havde ikke min telefon på mig. Jeg så bare på stjernerne, forklarede den anklagede, og fortsætter:

- Så kom han tilbage. Jeg spurgte, hvor hun var henne og han svarede, at hun var i nærheden og havde besluttet sig for at gå tilbage, skriver Iceland Monitor, som følger retssagen live.

LÆS OGSÅ Tiltalt i Birna-sagen for retten i dag

LÆS OGSÅ Birna-mistænkt renset for mistanke

Frafaldt sigtelser

Politiet frafaldt alle sigtelser mod det andet besætningsmedlem i marts, og han afgav sin forklaring umiddelbart efter den anklagede. Her hævdede han, at han ikke kunne have kørt bilen, som den anklagede påstår.

Besætningsmedlemmet forklarede, at han dels var for beruset, og dernæst at han ikke har kørekort og aldrig har modtaget køreundervisning.

Det er nyt, at den anklagede peger på det andet besætningsmedlem, og han sagde i retten, at han gav sin første forklaring under stort pres fra politiet.

Kan ikke forklare DNA spor

Den anklagede kritiserede politiets behandling af ham i isolationsfængslingen.

Med hensyn til de tekniske beviser, kunne den anklagede ikke forklare, hvorfor hans DNA blev fundet på Birnas snørebånd.

Den anklagede blev også spurgt ind til kradsemærker på hans hånd og bryst, hvortil han forklarede, at han jævnligt kradser sig selv i søvne.