Weekenden har været travl for politiet

Ovenpå et par begivenhedsrige dage vidner politiets døgnrapport om, at det har været en travl weekend for dem.
Med Akisuanerit Festival og lønningsdag i samme weekend har politiet haft nok at se til. Foto © : Kalaallit Nunaanni Politiit / Grønlands Politi
02. oktober 2023 13:55

Med festival, lønningsdag og rigtig mange mennesker i Nuuk har det været en travl weekend for politiet, fortæller vagtchef ved Grønlands Politi Mark Larsen mandag formiddag.

Udover fest i gaden har der natten til mandag været en række indbrud i Nuuk. Hvorvidt der er sammenhæng mellem de tre indbrud, ved politiet ikke endnu.

- Vi ved ikke, om der er sammenhæng, men det er jo nærliggende at tro, og ved det ene indbrud har vi fanget en 14-årig dreng, som vi har afleveret til hans forældre, udtaler Mark Larsen.

Udenfor Nuuk har der været et par voldssager på kysten, fortæller vagtchefen. Der er stadig tre, der sidder i politiets varetægt. Politiet skal vurdere, om de skal fremstilles eller løslades.

Generelt travl weekend

Weekendens mange begivenheder har givet politiet en del at lave. Blandt andet med husspektakler, vold og en mulig voldtægt i Nuuk, som stadig bliver efterforsket, oplyser vagtchefen.

- Vi har haft travlt. Der var musikfestival og lønudbetaling, men det er ikke sikkert, det er derfor, vi har haft travlt, men der har i hvert fald været nok at se til, siger han.

Fordi politiet stadig efterforsker anmeldelsen om en voldtægt, som skulle være sket mellem fredag og lørdag, kan vagtchefen ikke fortælle yderligere om den.