Billeder Børnene i Kulusuk har haft en travl international sommer

Det har været en travl sommer for børnene i Kulusuk, hvor der har været besøg fra udlandet på stribe.
14. september 2018 08:36

Programmet har budt på klatring og skak med islændinge, dansetræning fra belgium, cirkusøvelser med franskmænd og amerikanske kunstnere. En af dem, der nød godt af de udenlandske gæster, var Nanna Marie Bajare.

Hun fortæller, at særligt klatring var en udfordring.

- Det var lidt skræmmende at klatre for dem, der har højdeskræk. Men da vi brugte reb, var det sjovt, men samtidig  også lidt skræmmende, siger Nanna Marie Bajare, der går i ottende klasse.

Ifølge fritidsarrangøreren i Kulusuk, Justine Boassen, har børnene fået mere viljestyrke og udviklet sig sprogligt gennem sommerens aktiviteter.

- Børnene blev mere åben for andre, de har også fået mere interesse for udlandet. De glæder sig allerede til næste gang, de syntes det er interessant at have aktiviteter fra udlandet. De lærte selvfølgelig også flere engelske ord, siger Justine Boassen.

Nanna Marie Bajare fortæller, at det har været rart med de mange aktiviteter i løbet af sommeren.  

 - Når man vågner en sommermorgen, er der ikke rigtig noget vi kan lave, der er jo ingen legeplads. Så jeg forsøgte at deltage i alle aktiviteterne, siger Nanna Marie Bajare.

Børnene i Kulusuk har i løbet af sommeren også fået en multibane ved bygdens skole. Marie Kuitse Kristensen stod for indslaget.