Vores bagland er blevet bredere

Et glimrende valg til partiet og et helt suverænt valg til partilederen har givet Siumut fornyet mod på fremtiden. Glem er det svidende valgnederlag fra 2009, hvor vælgerne straffede partiet for de mange fejl og skandaler. Partimedlemmerne er også vendt tilbage til Siumut.
Skrevet af Peter Troelsen
17. marts 2013 09:40

Normal er det langs kysten, at Siumut har de største vælgeropbakninger, men det seneste valg viste også, at partiet har godt fat i byerne, og alt i alt blev det til 14 mandater og en fremtid som det bærende regeringsparti. Det ser man i Siumut frem til.

-Vi har fået udvidet vores bagland enormt meget, og det giver os i ledelsen styrke til at knokle endnu hårdere for mere lighed i samfundet. Det er og bliver vores mærkesag, og vælgerne har belønnet os for at stå fast på det i en tid, hvor uligheden ikke bliver mindre. Vi vil med andre ord tage befolkningen med på råd, inden der tages store beslutninger, fortæller Vittus Qujaukitsoq, der blev indvalgt i Inatsisartut d. 12. marts 2013.

Her kommer han med en fin hentydning til den tidligere koalition, som Siumut tit og ofte beskyldte for at lovgive hen over hovedet på befolkningen. Det skal være slut siger Qujaukitsoq, der lover at forbedre vilkårene for hele befolkningen i den næste regeringsperiode.

-Der er nok at tage fat på i den kommende periode. De vigtigste ting er boligområdet, den alt for store ledighed, erhvervslivets forhold og frem for alt fiskeriet, som vi skal gøre alt for, får de optimale vilkår. Vi skal arbejde tæt sammen i den kommende koalition og sørge for at få skabt den udvikling, som befolkningen efterlyser, forklarer Vittus Qujaukitsoq til knr.gl.