Turister i Grønland overnatter blandt andet på hoteller og bed and breakfasts i byerne og bruger også privat indkvartering i bygderne.Foto: KNR / Anton Gundersen Lihn

Visit Greenland: Trumps interesse og klima-fokus omsættes til turister de næste år

Det amerikanske medie New York Times anbefaler deres læsere at rejse til Grønland. Fantastisk, lyder det fra Visit Greenland.

Det store fokus, der har været på Grønland i det forgangne år, kan ifølge det grønlandske turist-site Visit Greenland resultere i flere turister i fremtiden. Det vurderer Mads Daniel-Skifte, der er souchef på sitet.

Internationale flypassagerer

* I 2018 rejste i alt 92.677 flypassagerer ud af Grønland. Omkring 34 procent heraf var bosat i Grønland.

Kilde: Grønlands Statistik

- Det er meningen, vores store håb, og vi forventer, at det sker, siger han.

Souchefen nævner særligt præsident Donald Trumps ønske om at købe Grønland i august og fokus på klimaforandringer som elementer, der har styrket idéen om Grønland som destination.

Grønland anbefalet i stor avis

Senest er Grønland blevet anbefalet som et rejsemål i 2020 af avisen New York Times sammen med 51 andre destinationer verden over. Avisen opfordrer sine læsere til at tage afsted snart. 

- Når den tykke iskappe smelter hurtigt og to nye lufthavne efter planen skal åbne i 2023, er det tid til at udforske et uberørt og intakt Grønland nu, lyder det. 

LÆS OGSÅ The New York Times: Tag til Grønland, inden isen smelter

Interessen glæder selvsagt Visit Greenland.

- Nordamerika er et af vores markeder, og det er en fantastisk synlighed, der bliver skabt gennem New York Times, siger Mads Daniel-Skifte.

Stigning i brugere på hjemmeside

Hvorvidt interessen for Grønland allerede har resulteret i flere turister til landet, er svært lige sådan at finde ud af.

Ifølge Air Greenland har der været flere udenrigsrejsende siden august sidste år og frem til midten af januar, end der var i samme periode de to forgangne år. Selskabet vil dog ikke oplyse, hvor mange det drejer sig om.

Men hos Visit Greenland mærkes en øget interesse tydeligt, vurderer Mads-Daniel Skifte.

I dagene efter, at Trump løftede sløret for sit købstilbud, steg aktiviteten så voldsomt på Visit Greenlands hjemmeside, at sitet gik ned. Senere kunne virksomheden se, at brugeraktiviteten i de dage var steget med 788 procent.

En øget aktivitet har siden holdt ved - dog i mindre grad. I forhold til samme periode året før, er aktiviteten steget med 38 procent fra august til januar. Stigningen er dog hjulpet på vej af dagene omkring købstilbuddet.

Hoteldirektør: Effekt på turister allerede i 2020

Tidspunktet for Donald Trumps udmelding i midten af august kan ifølge Erik Bjerregaard, tidligere direktør i Hotel Artic i Illulisat og mangeårig iagttager af turistbrancen, få betydning. Ifølge ham er det er dér, folk planlægger næste års ferie.

- Måske er Grønland først dukket op som en mulighed grundet den omtale, som landet fik i USA og i store dele af verden. Her kan man forvente en ny interesse for Grønland som rejsemulighed. 

- Derfor tror jeg, at effekten vil ses allerede i 2020, siger Erik Bjerregaard.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt