The New York Times: Tag til Grønland, inden isen smelter

Det amerikanske medie, The New York Times, placerer Grønland som nummer fire på en liste med 52 lande, som er attraktive at rejse til.
Den tykke indlandsis smelter hurtigt, og da to nye atlantlufthavne forventes at åbne i 2023, er tiden til at udforske et ubegrænset og intakt Grønland nu, lyder opfordringen fra The New York Times. Arkivfoto Foto © : KNR / Anton Gundersen Lihn
Skrevet af Karsten Sommer
13. januar 2020 12:09

Præsident Donald Trumps ønske om at købe Grønland har pustet til interessen for at se isfjorden ved Ilulissat og moskusokser i Nordøstgrønland.

Det skriver det amerikanske medie The New York Times, der opfordrer sine mange læsere til at besøge Grønland, før isen smelter. 

- Den tykke indlandsis smelter hurtigt, og da to nye atlantlufthavne forventes at åbne i 2023, er tiden til at udforske et ubegrænset og intakt Grønland nu, lyder opfordringen fra The New York Times. 

Og The New York Times glæder sig også over at flere af de krydstogtsskibe, der tager til Grønland i disse år, lever op til en række af de nyeste miljøkrav.

På listen over de 52 spændende rejsemål, som for eksempel er Australien, Tokyo og Lesotho, skal man helt ned på plads nummer 38 for at finde København.

Nummer et på listen er såmænd USA´s hovedstad Washington.