Billede fra Arktisk Råds Senior Arctic Official (SAO) møde sidste måned, hvor børn og unge var på dagsordenen Foto: Mads Fægteborg

Vil vække unges interesse for internationale forhold

Samiske og grønlandske unge er i disse dage på kursus i hvordan ICC og Samerådet arbejder på den internationale scene, blandt andet i FN og Arktisk Råd.

Kurset er arrangeret af ICC Grønland samt Samerådet.

Under forløbet lærer de i alt 13 unge kursister om menneskerettigheder, oprindelige folks rettigheder samt miljøspørgsmål.

Målet er at give de unge grundlæggende viden om rettighedsspørgmål samt beskyttelse af det arktiske miljø, oplyser ICC Grønland.

Derudover vil den politiske og historiske udvikling i Arktis samt mere involvering i internationale emner og spørgsmål være fokus for kurset.

Kursisterne bliver undervist af blandt andre jurist og det norske Same Parlaments internationale repræsentant i New York John B. Henriksen samt Børnetalsmand, Aviaaja E. Lynge. KNAPK, Naturinstituttet samt Erhvervsrådet vil også give informationer om deres arbejde.

- Vort mål med kurset er at give de unge grundlæggende viden om vores internationale arbejde og derigennem skabe mere viden og interesse til at arbejde med internationale relationer, meddeler formanden for ICC Grønland, Hjalmar Dahl, som også er idémanden bag kurset.

Kurset afvikles på engelsk og anden del af kurset vil blive udført i løbet af foråret i Inari i Nordfinland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt