Vil vække unges interesse for internationale forhold

Samiske og grønlandske unge er i disse dage på kursus i hvordan ICC og Samerådet arbejder på den internationale scene, blandt andet i FN og Arktisk Råd.
Billede fra Arktisk Råds Senior Arctic Official (SAO) møde sidste måned, hvor børn og unge var på dagsordenen Foto © : Mads Fægteborg
Skrevet af Inge S. Rasmussen
04. november 2015 17:44

Kurset er arrangeret af ICC Grønland samt Samerådet.

Under forløbet lærer de i alt 13 unge kursister om menneskerettigheder, oprindelige folks rettigheder samt miljøspørgsmål.

Målet er at give de unge grundlæggende viden om rettighedsspørgmål samt beskyttelse af det arktiske miljø, oplyser ICC Grønland.

Derudover vil den politiske og historiske udvikling i Arktis samt mere involvering i internationale emner og spørgsmål være fokus for kurset.

Kursisterne bliver undervist af blandt andre jurist og det norske Same Parlaments internationale repræsentant i New York John B. Henriksen samt Børnetalsmand, Aviaaja E. Lynge. KNAPK, Naturinstituttet samt Erhvervsrådet vil også give informationer om deres arbejde.

- Vort mål med kurset er at give de unge grundlæggende viden om vores internationale arbejde og derigennem skabe mere viden og interesse til at arbejde med internationale relationer, meddeler formanden for ICC Grønland, Hjalmar Dahl, som også er idémanden bag kurset.

Kurset afvikles på engelsk og anden del af kurset vil blive udført i løbet af foråret i Inari i Nordfinland.