Vigtig høring gemt til fredag aften

I morgen aften er der på Ilisimatusarfik orienteringsmøde om de samfundsmæssige konsekvenser af London Minings store mineprojekt i Godhåbfjorden. At afholde et så vigtigt møde, omhandlende Grønlands største mineprojekt en fredag aften kan virke underligt, ja nogle ville endda betegne det som fordækt.
Skrevet af Peter Troelsen
06. september 2012 13:38

I omegnen af 3000 arbejdspladser vil der blive i det mineprojekt, som London Mining har ansøgt om tilladelse til i bunden af Godhåbfjorden. Det vil med sikkerhed komme til at påvirke samfundet i Nuuk betydeligt, her tænkes i første omgang på sundhedssystemet. Dette møde afholdes en fredag aften i september, et tidspunkt hvor alle, der har mulighed for det, vil sejle ud og prøve at få et rensdyr eller to på kornet. Mildt sagt ikke særligt velvalgt. Naalakkersuisut har overladt afholdelsen af informationsmøder til Kompetence Kompagniet.

-Da vi sagde ja til opgaven var datoerne for møderne allerede planlagt, så den del af tingene har vi ikke haft noget med at gøre. Datoerne var planlagt, så naalakkersuisoq for råstoffer Ove Karl Berthelsen kunne være til stede. Vi har prøvet at finde lokaliteter i bymidten til møderne, men det har ikke været muligt. Derfor holder vi dem på Ilisimatusarfik, der har særdeles velegnede lokaler til den slags. Vi havde håbet på en del flere deltagerne end de 60 der kom til det første møde, og en tredjedel af dem var folk, der var involveret i projektet, forklarer Hans Peter Poulsen fra Kompetence Kompagniet, der ikke ønskede at kommentere på om tid og sted for møderne var velvalgt.

Set med befolkningens briller kan det undre, at naalakkersuisoq for råstoffer ikke kunne finde tid til at deltage i et møde på et lidt mere befolkningsvenligt tidspunkt end fredag aften i september. Især set i lyset af at han med tre kolleger fra naalakkersuisut har haft tid til at afholde borgermøder i Sydgrønland i den forgangne uge. En kritisk journalist ville sikkert påstå, at den forestående valgkamp var mere vigtigt for Ove Karl Berthelsen end historiens største mineprojekt.

Knr.gl har hele dagen prøvet at få en kommentar fra Ove Karl Berthelsen, men længere end til sekretærens telefon er det ikke lykkedes os at komme, selv om sekretæren af sin arbejdsgiver var blevet sat til at kontakte stationen for at få mere at vide om denne signatur. Selv ikke oplysninger om dette kunne formå naalakkersuisoq for råstoffer til at kommentere, hvorfor han har valgt at afholde et af historiens vigtigste oplysningsmøder en fredag aften langt fra alfar vej.