VIDEO Vandforsyningen i Qeqertarsuaq ramt af jordskred

Qeqertarsuaq stod i weekenden uden normal vandforsyning efter et større jordskred, udløst af store mængder regn. Se billeder og video.
18. august 2014 05:10

Ingen mennesker er ifølge politiet kommet noget til, og ingen bygninger har lidt skade. Derimod er en bro over Røde Elv blevet stærkt beskadiget af vandmasserne. Lokale brandfolk skal vurdere skaderne på broen.

Se Maasinnguaq Berthelsens illustrative video her:

Jordskred skabte flere brud på vandledning
Det var weekendens store mængder regn, der fik elvene til at gå over deres bredder. Og oversvømmelserne udløste voldsomme jordskred, der fik vandledningen til byens vandværk til at skride, og som samtidig medførte flere brud på ledningsnettet.
 
Nukissiorfiits distriktschef Mogens Nielsen oplyser i en pressemedelelse, at det via byens gamle vandværk er lykkedes, at etablere en midlertidig vandforsyning, men der er imidlertid ikke nogen garanti for, at den opfylder alle krav til god drikkevandskvalitet.

Vandet skal koges før det anvendes
Han opfordrer derfor alle i Qeqertarsuaq til at koge vandet, før det anvendes som drikkevand eller til madlavning.
 
Ifølge teamleder ved Nukissiorfiit, Therkild Lynge er der endnu ikke noget klart overblik over skadernes omfang på vandledningsnettet, men byens borgere vil i videst muligt omfang blive opdateret om vandforsyningssituationen via radio og ved opslag i byen.