Frivillige og brandmænd fra flere kommuner og fra Danmark har nu stort set fået slukket naturbranden ved Sisimiut.Foto: KNR

Video: Brandmænd fejrer at naturbrand er næsten slukket

Naturbranden nordøst for Sisimiut, der har været i gang i mere end en måned, er nu næsten slukket.

I mere end en måned har naturbranden nordøst for Sisimiut brændt og buldret. Men nu er den næsten slukket. 

Brandmænd fra Qeqqata Kommunia, Kommune Qeqertalik og Avannaata Kommunia har sammen med frivillige fra Sisimiut og 38 tilkaldte brandfolk fra Beredskabsstyrelsen i Danmark nemlig fået nedkæmpet flammerne. 

Der er stadig såkaldte enkelte 'punktbrande' længere i oppe langs fjeldssiderne. Brande, der nemt vil kunne slukkes, hvis beredsskabet kunne nå op til dem.

Det siger Claus Jacobsen, der er sektionsleder hos Det Nationale Bedskabskab ved Beredskabsstyrelsen.

Glæden over at have slukket den store naturbrand, som sidste søndag bevægede sig nedad af fjeldet i en hastighed, som naturbrande ikke normalt gør, ses tydeligt hos de lokale brandmænd fra Sisimiut og Nordgrønland.

VIDEO 1 TIL WEB NATURBRAND SLUKKET

 

Bunden af fjeldet blev tidligt fredag morgen sikret med en standsningslinje. Standsningslinien er lavet med spyd, der er stukket ned i jorden. Spyddene sprøjter brandfolkene vand igennem i for at nedkøle underlaget og slukke glødende tørv under jorden.

- Jamen hvis man kigger rundt omkring, så kan man se, at langt størstedelen af synlige flammer er blevet slukket. Der er meget lidt røgudvikling tilbage. Så bekæmpelsen af branden er rigtig positiv. Nu starter arbejdet med at få etableret standsningslinjerne. Så er vi sikker på, at der ikke er noget, der løber i tørven under jorden, og dermed pludselig kan blusse op igen, siger Claus Jacobsen.

Folkene fra Beredskabsstyrelsen kunne fredag ikke vurdere, hvor længe de fortsat opholder sig i Kangerluarsuk Tulleq for at etablere standsningslinjerne med jordspyddene. 

Dog tog brandfolkene fra Nordgrønland og enkelte brandmænd fra Sisimiut hjem fredag formiddag. Og her i videoen kan du se en brandmand sende en hilsen med tre skud, da han sejlede ud fra Kangerluarsuk Tulleq.

VIDEO 2 TIL WEB NATURBRAND SLUKKET

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt