Vi vil have en ny havn i Nuuk – NU!!!!

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq har mistet tålmodigheden med selvstyret. Længe har man talt og talt om en ny havn i Nuuk, men der har i den grad skortet på handling. Kommunalbestyrelsen er nu direkte bange for at indtægter, der ellers kunne være tilfaldet Grønland, går andre steder hen.
Skrevet af Peter Troelsen
30. oktober 2012 13:18

Gennem de seneste år har mere og mere fragt til hele landet været en tur gennem havnen i Nuuk. Det har betydet, at kapaciteten stille og roligt er blevet for lille, og havnen har haft store problemer med at håndtere den stadigt stigende mængde gods. Det er ikke godt nok, og det skal laves om hurtigst muligt, mener kommunalbestyrelsen.

Trods adskillige opfordringer til at komme i omdrejninger, så har naalakkersuisut endnu ikke fået godkendt en udvidelse af havnen i Nuuk. Ifølge Transportkommissionen koster det årligt et tocifret millionbeløb, der vokser, for hvert år udvidelsen af havnen lader vente på sig.

Det er ikke fordi pengene til at sætte gang i udvidelsen ikke ligger klar og venter på at blive brugt. Kommunen har sammen med RAL og Ålborg Havn trommet 80 millioner sammen, og her har kommunen bidraget med halvdelen. Det eneste, der mangler, er en godkendelse fra naalakkersuisut.

Konsekvensen, hvis der ikke handles nu, er at vi kan se en fremtid i møde, hvor indtægter og udvikling, der kunne have skabt vækst i Grønland, i stedet placeres andre steder i verden, udta­ler borgmester Asii Chemnitz Narup på vegne af en enig kommunalbestyrelse.