Vi vil altid samarbejde med Grønland

I Danmark har politikerne ikke været så opmærksomme på mulighederne i Grønlands undergrund, som det har været tilfældet i andre lande. Først med vedtagelsen af storskalaloven er der kommet gang i snakken om danske investeringer i mineprojekter i Grønland.
Skrevet af Peter Troelsen
10. marts 2013 12:03

Klimaminister Martin Lidegaard, der i går deltog i Debatten i Nuuk, mener ikke, at de danske politikere har sovet i timen, men pænt har ventet på at blive inviteret med til projekterne i Grønland. Under alle omstændigheder vil Danmark også i fremtiden være en naturlig samarbejdspartner for Grønland.

-Uden gensidig respekt har Rigsfællesskabet ikke nogen fremtid. Vi vil fra dansk side gerne være med til at sikre Grønland en bedre økonomisk fremtid. Der opstår løbende nye muligheder, og vi vil gerne udvide samarbejdet med erhvervslivet, blandt andet omkring den kommende minedrift, forklarer Martin Lidegaard.

Lidegaard har blandt andet været fortaler for et offentligt-privat samarbejde i samme klasse som DONG, der i mange år har været førende indenfor den danske olieudvinding. Han inviterer til et nærmere samarbejde under rammer, som Grønland og Danmark i fællesskab skal finde ud af.

-Det er klart, at Grønland selv skal tage vare på deres eget land, og i takt med at flere områder hjemtages ifølge selvstyreaftalen, er det også det der sker. Vi vil fra regeringens side gerne øge samarbejdet på de områder, som Grønland har hjemtaget, hvis der er ønsker om det fra grønlandsk side, lover Martin Lidegaard.