NUIF Vi skal være endnu bedre til at opdage problemer

Ansatte, der arbejder med børn og unge, kan være bedre til at opfange tegn på, at børn har været udsat for seksuelt misbrug, udtaler lederen af ungdomscenteret NUIF i Nuuk

Rasmine Geisler og de ni andre ansatte i NUIF afholder i hverdagene aktiviteter for børn og unge mellem 10-25 år. Hun forklarer, at det ikke er ofte, at de støder på tilfælde med børn, der har været udsat for overgreb. 

LÆS OGSÅ Nakuusa lancerer ny kampagne mod seksuelle overgreb

Men den ellers positive tendens kan også have en bagside, fortæller lederen af ungdomscenteret. Hun er bekymret for, at de overser børn og unge, der har behov for hjælp. 

 - Vores primære interesse er naturligvis, at de ansatte har de rigtige værktøjer. Det ville være nemmest for vores arbejde at kunne genkende de adfærdsmæssige symptomer hos børn, der ikke fortæller om det direkte, siger Rasmine Geisler.

Der er behov for flere kurser

Sidste år blev der afholdt kurser i at spotte børn og unge, der mistrives, oplyser Jesper Madsen der er skolechef i Kommuneqarfik Sermersooq.

LÆS OGSÅ Ullut Tamaasa - fokus på at snakke med børn

Men lederen af NUIF ønsker, at kurserne skal afholdes løbende. 

 - Vi har altid behov for det og selv de kurser, vi har været til, skal vi også have genopfrisket, siger hun.

Hun mener, det er vigtigt, at de ansatte løbende deltager i kurser om at kunne genkende tegnene hos børn og unge, der har været udsat for seksuelt misbrug. 

Det handler om at aflæse signalerne

 - De ansatte er blevet mere vågne i arbejdet, og de skal have værktøjerne eller samtalemetoderne til at arbejde med børn med særlige behov, siger Lederen af ungdomscentret.

Hun understreger, at det er meget vigtigt, at de ansatte i ungdomscenteret er gode til at aflæse mennesker. De kan for eksempel se det, når et barn forsøger at gøre sig bemærket på den ene eller den anden måde.  

 - Ved hjælp af kurserne og i takt med, at deres menneskelige færdigheder udvikles, så kan vi se det og er opmærksomme på det, når et barn mistrives, siger hun.

Der bliver i øjeblikket sendt vejledninger ud til dagsinstitutionerne og fritidsinstitutionerne, om hvordan man opdager børn, der mistrives,udtaler skolechefen i Kommuneqarfik Sermersooq til KNR.

LÆS OGSÅ Vi skal have behandlingscenter til børn og unge

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt