Nakuusa lancerer ny kampagne mod seksuelle overgreb

Selvstyrets og UNICEFs projekt NAKUUSA er nu klar med sin tredje kampagne. Denne gang er det rettet mod seksuelle overgreb begået mod børn.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
08. februar 2018 05:37

Selvstyrets og UNICEFs projekt NAKUUSA er nu klar med sin tredje kampagne. Denne gang er det rettet mod seksuelle overgreb begået mod børn.

Kampagnen hedder "Ullut Tamaasa" (Hver dag på dansk, red.) og skal på kort sigt bidrage til, at alle bliver klar over omfanget af overgreb mod børn. Men også at man som borger kan medvirke til at forhindre overgreb, hvis man handler på sin viden eller mistanke.

Det lidt længere mål for kampagnen er at nedbringe tallet af overgreb. På verdensplan anslår UNICEF, at hvert tiende barn bliver udsat for overgreb. Her i landet viser undersøgelser at det er hvert tredje barn.

Det gør problemet så omfattende, at ingen foreninger eller organisationer kan løse det alene. Og det er grunden til at alle borgere skal involveres, lyder det fra NAKUUSAs projektleder:

- Alle borgere vil møde kampagnen i løbet af de næste mange uger, og de skal gerne få mod, viden og redskaber til at handle og tage ansvar, udtaler projektleder Najaaraq Møller i en pressemeddelelse.

Hun forklarer at NAKUUSAs største udfordring har været at skabe et sprog omkring det, der gør det tåleligt at tale om og samtidig forklarer konkret hvad man kan gøre.

- Vi tror på at det kan gøre en forskel, så antallet af overgreb på sigt bringes markant ned, siger Najaaraq Møller.

NAKUUSAs kampagne "Ullut Tamaasa" vil køre i TV og radio de næste seks uger.